Home Belgisch SUN GODS – LEUVEN, STUKcafé (14/06/18)

SUN GODS – LEUVEN, STUKcafé (14/06/18)

by SANDRA REGENT

Sun Gods is het nieuwe project rond Brent Buckler, Sander Cliquet, Vincent Lembregts and Marijn Geerts dat in het najaar van 2017 het licht zag. Naar eigen zeggen gaan hun muzikale invloeden van Peter Gabriel, Paul Simon en Radiohead tot David Bowie, Daniel Lanois en The War On Drugs. Wij horen er vooral die eerste en laatste in aangevuld met een extra portie Dire Straits, Daughter en Mew. De klankkleur en zangstijl van Brent doen ons dan weer denken aan een mannelijke versie van Joan Armatrading.

Vergelijkingen goed en wel, maar de muzikanten hebben deze invloeden gelukkig niet klakkeloos overgenomen maar er hun eigen eclectische sound van gemaakt. We houden niet echt van vakjes maar als we er eentje moeten opplakken houden we het op aanstekelijke alternatieve pop met begeesterende teksten. De jongens hebben sinds november niet stilgezeten en komen dan ook met veel enthousiasme hun live ep ‘Trefpunt Sessions’ voorstellen in STUKcafé te Leuven. Frontman Brent wil ook nog even benadrukken dat ze ook van de gelegenheid willen gebruik maken om alle hardlerende studenten een hart onder de riem te steken en een momentje van ontspanning te bieden. Het siert hun en dat laatste is zeker gelukt want er is een goede opkomst en gezellige sfeer in het STUKcafé.

De band brengt negen nummers waaronder de reeds uitgebrachte singles The Beauty Of Belief en The Giant. Al vanaf de eerste tonen van de synths die imposante soundscapes laten weerklinken, de strakke drums en het indringende gitaarspel, worden we meegesleept in een wervelend verhaal dat alleen maar boeiender wordt van zodra Brent begint te zingen. Live zit de dynamiek van band meer dan goed. De theatrale melodieën, de warme stem van Buckler, de grappige bindteksten en de samenzang met de rest van de bandleden… het past perfect in mekaar. Hier staat een beloftevolle, volwassen band. De meer dan geslaagde cover van The Cure’s Pictures Of You en Wolves In Coats zorgen voor rustmomentjes waar we kippenvel van krijgen.

Het hoogtepunt voor ons is de afsluiter Zanzara, een bombastisch, energiek en oh zo aanstekelijk nummer dat blijft nazinderen. Wij zijn laaiende enthousiast en kunnen alleen maar hopen dat deze song opgepikt wordt door de radiozenders want het heeft enorm hitpotentieel. Dringend uitbrengen op single dus beste zonnegoden!

Wij hebben hier deze avond een krachtig en boeiend live optreden gezien en gehoord dat een groter podium verdient. We hopen dit talentvolle viertal nog dikwijls aan het werk te kunnen zien in de komende festivalzomer(s).

https://youtu.be/jshx4gfKgKs

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More