Home ReviewsAlbum Reviews FUTURE OLD PEOPLE ARE WIZARDS – M (Zeal Records)

FUTURE OLD PEOPLE ARE WIZARDS – M (Zeal Records)

by Didier Becu

God weet wat er in de hoofden van Stijn Vanmarsenille, Nele De Gussem en Sylvester Vanborm omging toen ze besloten om als Future Old People Are Wizards door het leven te gaan. Een naam die moeilijk is om je te herinneren als je net iets te zat bent, maar je kan het alsnog op FOPAW houden.
Alles is moeilijk als je het over Future Old People Are Wizards hebt, zo is het al even onmogelijk om een genre of stijl op dit trio te kleven, gewoon omdat ze iedere minuut een andere richting uitgaan. Een behoorlijk vervelend bandje voor recensenten dus, maar des te avontuurlijker voor de muziekfanaat.

a2511418473_10


Is een plaat met acht songs nu een ep of een lp? Wat zou het, behoort tot het kruim van de Belgische releases dit jaar. Zo’n plaat die je doet zeggen “wat ben ik verdomme trots dat ik een Belg ben”,  ook al houdt het daar mee op.
De rode draad door de plaat is dat iedere song in zijn titel het woord “man” krijgt, met James Bond heeft het dus geen bal te maken. Er is een man met een fluit, één met fuzz en zelfs één met tieten. Een behoorlijk gestoord zooitje dus die Future Old People Are Wizards (voor de rest voor dit artikel schrijven we