Home Lijstjes WEEK VAN DE LIEFDE – Enzo Kreft

WEEK VAN DE LIEFDE – Enzo Kreft

by Nel Mertens

Het was moeilijk kiezen voor de electrowizard Enzo Kreft want er zijn er wel wat, van die geslaagde lovesongs… en kiezen is verliezen. Hij sliep er een nachtje over en koos een prachtnummer uit!

Het was moeilijk kiezen. Tom Waits en Nick Cave behoorden ook tot mijn genomineerden maar uiteindelijk werd het toch Perfect Day van Lou Reed.
Misschien is dit nummer voor sommigen afgezaagd of cheesy, voor mij blijft het een klassieker die me ondertussen driekwart van mijn leven vergezelt.

Perfect Day staat op het album Transformer uit 1972. Het nummer werd mee geproducet door David Bowie, die in de track te horen is op keyboards.

Niemand kon naar mijn gevoel zo liefdevol zingen over een simpele dag, en daar één van de strafste lovesongs aller tijden van maken.

Omdat ik het zo’n bijzonder nummer vind, kon ik het bovendien een aantal jaren geleden niet laten te verwijzen naar Perfect Day van Lou Reed in een van mijn eigen tracks: Before I Go.

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More