Home Belgisch MAANYAK – Slapend Been

MAANYAK – Slapend Been

by Serge Timmers

Maanyak is het alter ego van Lierenaar Greg Van Ostaijen. Slapend Been is zijn derde single, na Mannenhuid en Het Verkeerde Land. Ooit was Van Ostaijen een rocker, actief als gitarist of bassist in verschillende bands maar sinds corona componeert hij zijn eigen liedjes. Die liedjes zijn ingetogen, absurd, serieus en melancholisch. Slapend Been steunt op een uit de jaren 80 weggelopen drumcomputer maar ontpopt zich na enkele seconden tot een dansbare popsong, genre Spinvis met dromerig gitaarwerk en ingetogen vocalen.

© Maanyak

Wat de toekomst brengt voor Maanyak is waarschijnlijk nog niet duidelijk maar deze liedjes klinken alvast interessant genoeg om het project te blijven volgen.

Het zullen geen tophits worden zoals Dit Is Wat Mijn Mama Zei of Ga Je Met Me Mee Naar Boven maar daar is het voor Van Ostaijen ook niet om te doen. Hij wil gewoon mooie, leuke liedjes maken en delen met de wereld. Dat is uiteraard alleen maar toe te juichen.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More