Home Lijstjes LUMINOUS DASH & LUMINEUZE LIJSTJES: Ann Cnockaert

LUMINOUS DASH & LUMINEUZE LIJSTJES: Ann Cnockaert

by Ann Cnockaert

Het is geen makkelijke opgave om mijn drie beste nummers aller tijden te kiezen uit de overweldigende hoeveelheid prachtige muziek die er bestaat. Deze nummers hebben een bijzondere plek in mijn hart veroverd en blijven me keer op keer raken. Ze zijn als emotionele ankers die me terugvoeren naar belangrijke momenten in mijn leven, of me simpelweg instant vrolijk maken. Elke keer dat ik ze beluister krijg ik kippenvel, ongeacht hoe vaak ik ze al heb gehoord .
Deze drie nummers vormen de kern van mijn muzikale identiteit.

JOY DIVISIONNew Dawn Fades (Unknown Pleasures)

Het nummer New Dawn Fades van Joy Division staat voor mij absoluut op de eerste plaats. De emotie die Ian Curtis overbrengt is werkelijk ontroerend. Elk element lijkt perfect op zijn plek te vallen: de doordringende drums van Stephen Morris, de geleidelijk vervagende baslijn van Peter Hook en de beklijvende gitaarsolo van Bernard Sumner. Deze combinatie creëert een overweldigende sfeer van melancholie die me telkens opnieuw raakt.

THE CHAMELEONS Return Of The Roughnecks (What Does Anything Mean? Basically)

Toen ik op mijn vijftiende de plaat What Does Anything Mean? Basically kocht, draaide ik die werkelijk grijs. Het was een ontdekking van een hele nieuwe wereld met deze voor mij nog onbekende cultband uit Manchester. De galmende gitaren, krachtige drums en het intense innerlijke vuur en woede die Burgess in Return Of The Roughnecks uitstraalde, dienden als de perfecte uitlaatklep voor de frustraties van een onbegrepen tiener. Toen de band uit elkaar ging, voelde ik me verloren. Maar enkele jaren later kwamen ze weer bij elkaar en sindsdien ben ik een trouwe fan die geen enkele kans mist om hen live te zien optreden. Hun live-optredens overstijgen zelfs de studio-opnames en ik koester elke gelegenheid om ze te ervaren op het podium.

THE JIMI HENDRIX EXPERIENCEAll Along The Watchtower (Electric Ladyland)

Hoewel All Along the Watchtower oorspronkelijk een nummer van Bob Dylan is heeft Jimi Hendrix het in 1968 getransformeerd met zijn unieke stijl en ongeëvenaarde talent. Hendrix voegde een compleet nieuwe dimensie toe aan het nummer met zijn kenmerkende gitaarspel en onmiskenbare stemgeluid. Zijn gitaarsolo’s zijn simpelweg adembenemend en kan ik alleen maar beschrijven als geniaal.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More