Home Singles GILLA BAND – Sports Day

GILLA BAND – Sports Day

by Bart Verlent

In 2015 debuteerde het Ierse gezelschap Gilla Band (toen nog onder de naam Girl Band) met het album Holding Hands With Jamie waarmee ze iedereen versteld lieten staan met hun zware, noisy postpunk. Op de opvolger moesten we vier jaar wachten maar die was niet minder indrukwekkend. Op The Talkies uit 2019 goot het viertal wat glam en techno invloeden in hun sound, waardoor ze nog een heftiger geheel afleverden. Vorig jaar was er album drie Most Normal, de eerste onder de naam Gilla Band, maar of die plaat echt normaal was laten we in het midden.

© Gilla Band

Vorig jaar bracht Gilla Band de vinyl single Eight Fivers uit en nu brengen ze de b-kant ook uit als single. Sports Day gaat over het vertellen van gênante feiten, rare leugens die je als kind vertelde en slechte vaardigheden waarvan je ooit dacht dat je er goed in was.

Zanger Dara Kieny moest er zich als tiener bij neerleggen dat hij slecht was in voetballen. Hij was dan ook zo trots op zijn ‘sportdagmedailles’ dat hij ze elke avond welterusten zei, trots op zijn prestatie dat hij gewoon was komen opdagen.

We horen een Gilla Band op hun best. Kieny schreeuwt zijn tekst, terwijl zijn stem stevig vervormt wordt. Onderwijl krijgen we een monotone groove van bijzondere, overstuurde geluiden waar nog industriële soundscapes aan toegevoegd werden. Het nummer klinkt naar Gilla Band-normen vrij dansbaar en bijna aanstekelijk.

Op 29 mei staat Gilla Band in de Brusselse Botanique.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More