Home nieuws Belgen om in 2024 in het oog te houden!

Belgen om in 2024 in het oog te houden!

by Ann Cnockaert

Galine

In 2024 brengt ze eindelijk haar debuutalbum uit, nadat ze al zoveel parels in het rond heeft gestrooid om ons warm te maken. Wie haar afgelopen jaar live aan het werk zag of haar single Slow Motion beluisterde, weet waarom we zo enthousiast zijn: Galine weet hoe ze haar bovenaardse stem moet omringen met de beste muzikanten om er zinderende en bloedmooie nummers uit te puren, die telkens emoties bij je naar boven brengen waarvan je niet eens wist dat je ze had. 

Nir Shemmer

Hij is gefascineerd door ambachtelijke songsmeden uit het verleden als Joni Mitchell en James Taylor, maar zelf weet hij ook hoe hij een ijzersterke tekst moet schrijven en die met evenveel passie vertolken. Single Winona bezat een bijzondere verhalende kracht, waarvan we nog veel meer hopen te ontdekken op wat hij in 2024 uitbrengt. 

Oriana Ikomo 

Ze was één van de Brusselse laureaten van Sound Track, liet haar orkaan van passie door de zaal waaien tijdens een zinderend optreden op Fifty Lab en was te horen op de soundtrack van VRT-reeks Roomies. De vraag is dus niet óf Oriana Ikomo straks helemaal doorbreekt, maar wanneer. 

Sara Della Santa

Nadat ze al haar gitaar omgordde op elk podium te lande en op haar eigen evenement, de Mara Moja Sessions in Antwerpen, dook Sara Della Santa de studio in om haar hoogstpersoonlijke liedjes op te nemen én de straten op om die telkens van een passende videoclip te voorzien. Lost Identity  kregen we al te horen en te zien, wij kijken reikhalzend uit naar de overige worpen van deze selfmade artieste. 

Malvin Moskalez

Singer-songwriter Malvin Moskalez debuteerde het voorbije jaar met For the Beauty Kept inside, een wondermooie intieme warme plaat. De man stond ermee op vele podia, van kleine muziekcafés tot het bluesfestival in Peer. Moskalez is net de vijftig gepasseerd en heeft geleefd. Een man met een verhaal dat we graag horen. Binnen enkele maanden mogen we nieuw werk verwachten.

Junior


2024 wordt het jaar van Junior. Deze zeskoppige band begon als eenmansproject van singer/songwriter Bert Hofmans en bracht in 2020 de straffe debuutep Are We There Yet? waarop alleen maar melodieuze indieparels stonden. In februari van dit nieuwe jaar verschijnt de debuutplaat Eternal Stumble op het Duitse label Thirty Something Records. Als we op de nieuwe singles Slow Down en Song For A Fiend moeten afgaan mogen we heel wat verwachten van dat debuutalbum. Met deze langspeler gaan ze op tournee naar de U.K., Duitsland, Zwitserland, Nederland, Luxemburg en natuurlijke België. 

Cappaert

Annelies en Sarah Cappaert hebben hun liefde voor muziek geërfd van hun grootvader Gaston Vandecasteele, een voormalig cabaretier. Hoewel ze individueel aan Idool deelnamen zonder de finale te bereiken, slaagden ze er samen in om als The Cappaert Sisters wel de finale van X-Factor te halen. In 2018 brachten ze hun debuutalbum Warrior Of The Good uit onder de naam Cappaert, dat ze opnamen met de filmcomponist/producer Steve Willaert. Dit album benadrukte duidelijk het talent van deze zussen.
Dit jaar wordt eindelijk de langverwachte opvolger Wild Bouquet uitgebracht, na vijf jaar van toegewijde inspanning. Alle nieuwe nummers zijn geschreven door Annelies en dragen een diepgaande persoonlijke betekenis. Zij was tevens verantwoordelijk voor de productie, in samenwerking met Willaert. De singles Eternal Sleep Avenue, Reckless Heart, The Nightfall en Cross The Earth zijn prachtige voorbeelden die qua stijl verwant zijn aan Fleetwood Mac en This Is The Kid.

Hideous

Hideous, gevormd door Guillaume Lamont (RHEA), Tim Leyman (Ramkot), Victor Defoort (Roméo Elvis) en Dajo Vlaeminck (Kids With Buns), heeft dit jaar al indruk gemaakt met drie geweldige singles. Fans wachten vol verwachting op hun debuut ep. Op 14 maart 2024 zullen ze hun rauwe rockmateriaal voor het eerst presenteren tijdens een optreden in VIERNULVIER in Gent.

West Coast Caravan

West Coast Caravan heeft recentelijk drie nieuwe nummers uitgebracht, waarvan de videoclips zijn opgenomen in de inspirerende omgeving van de Stormkop in Antwerpen. Aan het einde van november verrasten ze het publiek met een 15 minuten durende “film met popcorn” gevolgd door een buitengewoon optreden in een uitverkochte De Charlatan in Gent. Op 14 maart 2024 krijgen fans opnieuw de kans om hen te zien, dit keer als openingsact voor Hideous in VIERNULVIER in Gent.

Röt Stewart

Kortrijk heeft niet alleen een combipisser als burgemeester maar ook het inmiddels 35 jaar bestaande punkhol de Pit’s, waar lokale bands bij momenten als paddenstoelen uit de Blauwkes groeien. Eentje daarvan is het kwartet Röt Stewart, dat na een tape (Live At The Pits) en een splitsingle met geestesgenoten Freddie And The Vangrails, eindelijk een album uitbrengt ergens in de aankomende lente, met de sprekende titel 3 Tattoos And A Road Tax Bill. Snelle hardcorepunk met een voorliefde voor bands als Dead Kennedys, Black Flag en ander laweit is waar de Röt voor staat. We duimen dat hun plaat uit is voor vrijdag 10 mei, wanneer stresskonijn Pieter en zijn trawanten ten dans spelen samen met Glum Lord, Dead Neanderthals en dj kandaniewastiller om de zestigste verjaardag van onze recensent PB van enig passende deuntjes te voorzien. Nog even geduld en de band wordt net zo populair met als zonder ¨.

Oproer

In het najaar bracht Oproer hun nieuwe album We’re All Late Tonight uit. De anticipatie voor de albumvoorstelling was enorm, met meer dan 1000 verkochte tickets voor de ballroom van de AB. Hoewel hun optredens in 2023 al indrukwekkend waren, lijkt dit nieuwe album deuren te openen voor nog meer shows. De toegankelijkheid ervan voorspelt mogelijk een aanzienlijke airplay, wat naar verwachting zal leiden tot een toename in boekingen voor de band.

Colère

Groovy Ghouli noemen ze hem, den Tom Goelen, als hij de wereld met zijn plaatjes verblijdt. Dat is prima. Wat nog beter is is dat hij met de band waarmee hij tegenwoordig de hort op gaat, het combo heet Colère, een album heeft gemaakt waarmee hij poogt de eerste plaat van 2024 uit te brengen (1 januari om 00.01 stipt) en ons om de oren te kletsen met een ferm potje hardcore punk met een stevige scheut D-Beat erdoor. Unleashed heet het ding, uitgebracht op zijn eigen Pang Pang Records in samenwerking met Halenoise. Op vinyl uiteraard, want zo zijn ze wel, de anciens die de dienst uitmaken bij dit collectief. Dertien euro’s per schijf dan nog wel. Bovendien, en alleen daarom al vinden we deze band de max, was Colère de eerste band die onze jongste in de Pit’s zag en hij genoot met volle teugen. Nu is het aan jullie om in zijn voetstappen te treden.

Sekushi

Sekushi is als een verleidelijk en dansbaar fenomeen dat subtiel gebruikmaakt van vocalen, maar toch royaal is met opwindende ritmes en pakkende melodieën. Hun muziek, nu verkrijgbaar op vinyl bij Fons, betovert met sensuele beats en aanlokkelijke hooks die je laten meedeinen op een onweerstaanbare groove.

B O I

B O I is een opkomende girl queer popgroep die onze aandacht trok met hun demo op SoundCloud en vroege live optredens. Nu hebben ze echter een krachtige eerste officiële single uitgebracht die zeker opvalt. Volgens ons gaan ze potten breken met hun catchy en toch niet al te brave indiepop.

We zijn vol verwachting voor wat 2024 zal brengen voor de veelbelovende artiesten die geselecteerd werden door SoundTrack: Bloed, Ciggy Sunday, ZLDR, Lézard, Maria Iskariot, LIGHTSPEED, Room Service, Emma Hessels, WASTE, Mojo & the Kitchen Brothers, RAPHA, FRED GATA, Kaat Van Stralen, Pelican Dealer, Bajeer, Orana Ikomo, Dushime, Bianca Steck, Affaire, ISE, Madd9, Bloodflowers

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More