Home ReviewsAlbum Reviews MALVIN MOSKALEZ – For The Beauty Kept Inside (PIAS)

MALVIN MOSKALEZ – For The Beauty Kept Inside (PIAS)

by Bart Verlent

Zeventien jaar geleden eindigde een rit met de motorfiets voor Nico Goethals in een dramatisch ongeval. Hij verloor een onderbeen en in een flits werd alles anders en donker. Enkele jaren geleden kwam er opnieuw licht in zijn leven en probeert hij het gebeurde een plaats te geven via zijn muziek. Hij doet dat in een erg persoonlijk en tegelijk universeel, emotioneel verhaal dat beide kanten van de medaille weergeeft.

© Stephan Vanfleteren

In het verleden speelde hij in een paar bandjes als gitarist. Door het ongeval heeft hij zijn liefde voor de gitaar, songschrijven en zingen opnieuw ontdekt. Ruwe soundscapes maken plaats voor zachtheid, kwetsbaarheid en overgave voor twijfelen en zelfreflectie.

Dankzij zijn nieuwe geliefde die niet enkel de moeder is van zijn derde kind maar ook zijn muze, vond hij de kracht om zijn liedjes uit te brengen. Dat doet hij onder de naam Malvin Moskalez. Een referentie naar zijn twee grootmoeders, Malvina Tweckhuizen en Tatiana Moskalez.

Moskalez gebruikte de tijd om zijn songs te verfijnen en speelde ze eerst voor vrienden en familie, later in huiskamers en kleine cafés.

Muzikant/mondharmonicaspeler Steven de Bruyn was onder de indruk van zijn nummers en stelde voor om Moskalez’ debuut te producen samen met de Brusselse studio-wizard Géraldine Capart. Fotograaf Stephan Vanfleteren was ook meteen fan en maakte de clips en de sprekende hoesfoto voor het debuutalbum.

Op zijn 49ste debuteert Malvin met het prachtige For The Beauty Kept Inside. Een album waar je de pijn en frustratie in voelt maar ook de hoop en de kracht om terug alles uit het leven te halen.

Alle nummers op deze plaat zijn puur en intens en komen tot leven dankzij de doorleefde stem van Moskalez. Hij vult die stem aan met warm gitaarspel, af en toe een soundscape om de donkerheid iets meer licht te geven en Steven de Bruyn komt in I’m On Fire met zijn mondharmonica de song meer body geven.

For The Beauty Kept Inside is een werkstuk waarin Moskalez niet enkel een zoektocht schetst naar wie hij is als muzikant en songschrijver, maar waarin hij ons ook een blik gunt in de ziel van een man die zich nooit nog helemaal ‘volledig’ zal voelen.

Op de plaat verwerkte hij de jaren van pijnlijke revalidatie, de aanrijding door een dronken chauffeur en de mentale muur waar hij meermaals tegenaan liep. Die muur is nu aan het afbrokkelen dankzij zijn mooie songs en dat levert een prachtige plaat op.

Malvin Moskalez stelt zijn breekbaar debuut voor op:

13/11 – Café De Loge, Gent
30/11 – EMotia, Erpe-Mere

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More