Home Singles CAPPAERT – The Nightfall

CAPPAERT – The Nightfall

by Bart Verlent

Als Annelies Cappaert muziek ‘ziet’ dan probeert ze het te schilderen, als ze een schilderij ‘voelt’ probeert ze dat te zingen. Naast het uitpuren van de teksten, de muziek en de zang is het maken van het artwork even noodzakelijk voor Annelies. Schilderen en zingen zijn voor haar onlosmakelijk met elkaar verbonden. Samen met Steve Willaert nam ze zelfs de productie voor haar rekening voor het album Wild Bouquet dat binnenkort uitkomt. Het is de eerste langspeler die verschijnt onder de naam Cappaert. Voorheen brachten Annelies en haar zus Sarah muziek uit onder de naam The Cappaert Sisters en A Butterfly Mind maar nu dus gewoon onder hun familienaam.

© Cappaert

The Nightfall is de derde single van het nieuwe album en is een prachtig melancholisch diamantje. Het nummer lijkt een combinatie van een ingetogen Fleetwood Mac en Lana Del Ray.

In de intro hoor je Annelies gevoelig zingen op de klanken van een piano met subtiele soundscapes. Als het refrein begint, staat Sarah haar zus bij en zoals altijd heeft dat iets magisch. Daarna krijgen we een straffe muur van brede arrangementen met strijkers en blazers en dat zorgt ervoor dat het nummer nog intenser binnenkomt dan in het begin.

Wat een geweldig lied hebben de zussen Cappaert nu weer afgeleverd. Aan alles merk je dat er veel werk in deze track is gestoken: aan de tekst, de muziek, arrangementen, de opnames en het artwork. Hier is niet over een dag ijs gegaan. Er is goed nagedacht over alle aspecten en dat resulteert in een nummer van heel hoog niveau.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More