Home Singles CAPPAERT – Reckless Heart

CAPPAERT – Reckless Heart

by Bart Verlent

Annelies en Sarah Cappaert namen in het verleden deel aan verschillende zangwedstrijden (X-Factor, Idool, Eurosong, Westtalent), ze belandden steeds in de finale maar wonnen nooit. Vreemd wel want de zussen hebben beiden een geweldige stem en als ze samen zingen gebeurt er echt iets magisch. Eerst traden de zussen op als The Cappaert Sisters, later als A Butterfly Mind en sinds 2018 doen ze dat onder de naam Cappaert. In het voorjaar van 2024 verschijnt het derde album van Annelies en Sarah getiteld Wild Bouquet.

© Cappaert

Het album werd geproducet door Annelies en Steve Willaert (Steve deed productiewerk voor Natalia maar is ook filmcomponist) en is een reflectie van Annelies’ confrontatie met de ziekte endometriose en enkele harde bijnadoodervaringen. Reckless Heart is de tweede diamant die we uit de nieuwe plaat te horen krijgen. Op dit nummer kregen de zussen het gezelschap van topmuzikanten als Chris Joris, Frank Deruytter, Steve Gadd (Kate Bush, Joe Cocker, Eric Clapton…) en het Bulgaarse Art Orchestra.

Reckless Heart is opnieuw een warme compositie met een country-gevoel. De arrangementen zijn tot in de details uitgewerkt en het nummer wordt gedragen door de mooie stemmen en de fretless bas van Evert Verhees (Arno, Maurane, Axelle Red…). In de bridge komt alles mooi samen: de subtiele sax van Deruytter, de strijkers en natuurlijk de engelenzang van de Cappaerts. Wat een topnummer en wat een kristalheldere productie is dit.

Deze single is opnieuw van zo’n hoog niveau dat we nog steeds niet begrijpen hoe het komt dat de zussen al zo lang onder de radar blijven. Wij hopen echt dat Cappaert in 2024 eindelijk mag doorbreken bij het grote publiek, want dat verdienen ze zeker.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More