Home Singles CAPPAERT – Cross The Earth

CAPPAERT – Cross The Earth

by Bart Verlent

Volgend jaar verschijnt eindelijk het nieuwe Cappaert album Wild Bouquet van de zussen Sarah en Annelies Cappaert. Om ons nog wat te laten watertanden, krijgen we er nog een nieuwe single uit voorgeschoteld. Voor de single Cross The Earth trokken Sarah en Annelies letterlijk een stukje de wereld rond. Steve Gadd nam de drums op in Phoenix, de strijkers werden opgenomen door het Strings FAMES-project in Skopje, Macedonië, de negenkoppige blazerssectie is opgenomen in Studio Dada onder leiding van co-producer Steve Willaert, en tenslotte is het kinderkoor opgenomen in Brussel.

© Cappaert

Het nummer lijkt op het eerste gezicht een liefdeslied dat is gewijd aan het achterna reizen van een grote liefde. Maar het gaat verder dan het smachten naar een liefde over grenzen heen. De barre, natuurlijke omstandigheden die Annelies heeft doorkruist, omvatten bijna-doodervaringen die ze heeft doorstaan en die haar ertoe dwongen om tot het uiterste te gaan, zowel fysiek als mentaal. Het is dus ook een lied over ‘volhouden’ en het herontdekken van de waarde van vertrouwen in de liefde.

Het nummer opent ingetogen met enkel pianoklanken en de magische samenzang van de twee zussen. Vervolgens vult de band de stemmen subtiel aan. Tijdens het refrein krijgt het nummer meer lagen en wordt er iets heel intens opgebouwd. Daarna valt het even stil, tot na het tweede refrein. Dan krijgen we weer de mooie samenzang en de piano, waarna het nummer subtiel aanzwelt met warme strijkers en blazers. Uiteindelijk leidt dit tot een prachtig, bombastisch einde en een schattige voetnoot van één van de kinderen van het kinderkoor.

Cappaert verrast opnieuw met een meeslepend nummer dat ons langs een achtbaan van emoties voert, gedragen door prachtige zang en doordachte, krachtige arrangementen.

Te midden van tijden getekend door geweld, streven de zussen ernaar ons moed in te blazen met dit nummer, vooral diegenen die zich ontworteld voelen in deze wereld. Dit nummer gaat over meer dan muziek; het draagt een diepgaande boodschap van verbondenheid en hoop.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More