Home ReviewsAlbum Reviews OPROER – We’re all late tonight

OPROER – We’re all late tonight

by Hans Lenvain

Op 4 oktober kon je naar een uitverkochte ballroom (+1000 verkochte tickets!) van de Brusselse AB om aldaar te aanschouwen: Oproer. Ze stelden er hun nieuwe album We’re All Late Tonight voor. En het is over dat album dat we het hier even willen hebben.

Voorafgaand aan de albumrelease losten ze al drie singles: If You Change Your Mind, Money en Geez. En die waren veelbelovend. Wat is die band gegroeid in enkele jaren!

© Taike De Wilde

De huidige bezetting van de band bestaat uit: Dries van der Schueren (toetsen, stem), Tijl De Vis (gitaar), Victor Van de Maele (bas), Jérôme Pringiers (toetsen) en Robbe Van Ael (drums).
Op Robbe (Antwerpen) na hebben we het hier over een Oost-Vlaamse band die gestaag harten verovert van meer en meer muziekliefhebbers.

Zelf geven ze aan beïnvloed te zijn door Talking Heads, Parcels en Gorillaz maar wij horen er ook onder andere een jongere Stef Kamil Carlens in en dat is veelbelovend.

Dit album gaat niet scoren op extravagantie of uitzonderlijke sound maar dat is ook niet nodig. Ze brengen een dansbaar en herkenbaar geluid en daar is niets mis mee. Wat ze doen, doen ze gewoon goed. En met momenten gaat het er best stevig aan toe wat wij alleen maar kunnen toejuichen. Dit alles wordt gestaafd door hun concertagenda. In tegenstelling tot hun bandnaam laat vermoeden, worden ze zowat overal geboekt, verwelkomd en op handen gedragen. Geen anarchistische toestanden waar concertzalen en hotels gesloopt blijken na een optreden. Bezorgde moeders en vaders hoeven hun kroost niet weg te houden uit angst dat de duivel zelve er zich mee zou gaan bemoeien. Niets van dat alles.

Vijf vlotte gasten die weten wat ze doen en waar ze naartoe willen. En hard werken, want dit album en de aankomende (en voorbije) concerten komen er niet vanzelf.

Wij zijn alvast onder de indruk van het album. En velen met ons, zo blijkt. Want het succes en aantal fans stijgt per keer dat er een nummer wordt gedraaid of er alweer een concert wordt afgevinkt.
Straf album en wanneer er niets geks gebeurt, het begin van een mooi verhaal.

Je kan hen hier live gaan bewonderen de komende weken:

20/10 – Luxor Live, Arnhem
21/10 – Harmonie, Oudenaarde
27/10 – De Kelk, Brugge
17/11 – Vera, Groningen
18/ 11 – Den Trap, Kortrijk
25/11 – Doornroosje, Nijmegen
25/11 – Den Bokal, Liederkerke
01/12 – Effort, Genk
02/12 – Club Kuub, Turnhout
09/12 – Djingel Djangel, Antwerpen
21/12 – Hall Of Fame, Tilburg
19/03/2024 – Het Depot, Leuven

Facebook / Instagram / Website + Concertagenda

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More