Home Singles GALINE – Slow Motion (Starman Records)

GALINE – Slow Motion (Starman Records)

by Bart Verlent

Als we aan Galine Kuyvenhoven alias Galine denken, dan denken we gewoon aan een pure, elektronische sound. Maar nieuwe single Slow Motion laat toch een een iets ander geluid horen. Het nummer is een voorproefje van Galine’s debuutalbum en werd opgenomen met producer Koen Gisen (Meskerem Mees, An Pierlé, The Bony King of Nowhere…). Hij stelde voor om uit te pakken met een organisch, warm geluid die haar songs zouden verrijken.

© Galine

Galine kreeg voor dit nummer versterking van haar band: Esther Coorevits (momoyo, Jan Verstraeten), Wouter Vandersyppe (I Will, I Swear), Sven Sabbe (momoyo) en Thomas Van Caeneghem.

Slow Motion is een emotioneel manifest dat ons aanmoedigt om onze angsten te omarmen, hypersensiviteit te omvatten en emoties te ervaren op een manier die ons in staat stelt ze beter te begrijpen. Dankzij de warme basgitaar en de gedreven gitaar klinkt het nummer een stuk warmer dan voorheen. We horen nog steds een elektronische toets maar die haalt niet meer de bovenhand.

We waren best wild van de ‘oude’ Galine sound maar toch heeft dit nieuw geluid net iets meer. Het klinkt een stuk origineler en past perfect bij Kuyvenhovens machtig mooie stem. We zijn benieuwd naar meer van deze Galine 2.0.

Je kan Galine aan het werk zien op:

07/10 – Bright Lights, Ha Concerts, Gent
17/10 – Bar Broos, Gent
25/10 – Farm, Hasselt

Facebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More