Home Singles JUNIOR – Slow Down (Thirty Something Records)

JUNIOR – Slow Down (Thirty Something Records)

by Bart Verlent

Ook al wonen we in een klein landje, toch loopt er heel wat talent rond dat tot nu toe niet echt ontdekt werd. Neem nu bijvoorbeeld Junior, de zeskoppige band rond singer-songwriter Bert Hofmans debuteerde drie jaar geleden met de geweldige ep Are We There Yet? In eigen land vonden ze geen platenfirma die interesse had om hun debuutplaat uit te brengen. Gelukkig herkende het Duitse Thirty Something Records hun talent wél en zo zullen zij het album Eternal Stumble in februari 2024 uitbrengen. Ondertussen merkte de Canadese band Jaguar Sun ook op dat Junior knappe liedjes maakt en mogen de Belgen mee als voorprogramma tijdens hun Europese tournee volgend jaar.

© Junior

Na het prachtige Song For A Fiend krijgen we met Slow Down nog een voorproefje van nieuwe plaat en ook dat is weer een pareltje om te koesteren. Het nummer begint vrij ingetogen met enkele een akoestische gitaar en een piano; eens Hofmans begint te zingen zijn we helemaal mee. Dan komt dat knappe refrein met een zalige slide gitaar en zijn we helemaal verkocht. De blazers in de break maken het plaatje volledig af.

Slow Down is de perfecte song om je aan op te warmen tijdens de donkere herfstdagen. Junior bevestigt weer hoeveel talent ze wel in huis hebben.

Op 15 februari stelt Junior het debuutalbum voor in de Antwerpse Trix met Stoop Kid als voorprogramma.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More