Home Singles CAPPAERT – Eternal Sleep Avenue

CAPPAERT – Eternal Sleep Avenue

by Bart Verlent

Er zijn genoeg voorbeelden in het rijke muziekarchief van de magie die ontstaat als familieleden samen muziek maken. Dat geldt ook voor de zussen Sarah en Annelies Cappaert. In 2007 debuteerden ze onder de naam A Butterfly Mind met het album Lonely Heart On Wheels. Sinds 2018 komen de zussen naar buiten onder hun familienaam, in datzelfde jaar brengen ze het album Warrior Of The Good uit. Dit jaar zijn de zussen Cappaert er terug met nieuw materiaal waar ze vijf jaar hard aan gewerkt hebben.

© Cappaert

Het album Wild Bouquet zal pas in het voorjaar van 2024 verschijnen. het werd opgenomen in Arizona met co-producer Steve Willaert. In de studio kreeg het gezelschap versterking van drummer Steve Gadd (Eric Clapton, James Taylor, Kate Bush…) die de typerende sound en klankkleur hielp realiseren.

Annelies vocht op twee jaar tijd drie keer voor haar leven en onderging de ene operatie na de andere. Die emotionele turbulentie dreef haar tot het schrijven van dit album. De langspeler weerspiegelt dan ook hoe de kracht van emotie kan leiden tot heling, met liefde als kruipladder. Het is ook een ode aan seksualiteit, vrouw en moederschap. Het is een houvast voor vrouwen die te maken krijgen met endometriose en vechten voor hun vrouwelijkheid ondanks de dagelijkse strijd tegen de pijn.

Eternal Sleep Avenue is de eerste single uit het nieuwe album en het is alvast een magisch pareltje. Terwijl de zussen op hun voorgaande werk met beperkte arrangementen werkten en een meer folky geluid maakten, halen ze nu alles uit de kast en trekken ze alle registers open. We krijgen een warme, emotionele song met een filmisch, orkestrale ondertoon, inclusief een knappe bijdrage van saxofonist Frank Deruytter.

Wat een machtig mooi nummer is dit. De samenzang tussen Annelies en Sarah zorgt voor kippenvel maar als je dan de geweldige arrangementen erbij hoort, klinkt alles nog intenser.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More