Home Lijstjes HET BESTE VAN 2023: VAIN SACROSANCT a.k.a. Ivan Heyligen (Causenation)

HET BESTE VAN 2023: VAIN SACROSANCT a.k.a. Ivan Heyligen (Causenation)

by Nel Mertens

Hij is het brein achter de electrowaveband Causenation en maakte ook dit jaar weer tijd om ons samen met hem te laten terugblikken op het muzikale jaar 2023! Ivan Heyligen, beter bekend als Vain Sacrosanct, presenteert een donker, met beats gevuld eindejaarslijstje!

Beste album/single Belgisch
SIGNAL AOUT 42 – Ex Voto
ENZO KREFT – XL
MILDREDA – Blue Devilled
ULTRA SUNN – Kill Your Idols
NEL & JP – Zelfbeeld van Denaldie
DER KLINKE – Facing Fate

Beste album/single internationaal
TC75 – 5th
AGENT SIDE GRINDER – Jack Vegas
2ND FACE – Utopium
DEPECHE MODE – Memento Mori
DARK MINIMAL PROJECT – Perversion

Beste concert
De passage van GARY NUMAN in het OLT Rivierenhof. Ik had Gary in 2022 al eens gezien in de AB in Brussel maar het Rivierenhof is achter de hoek dus was het wel gemakkelijk om Numan nog eens een tweede maal te zien met dezelfde show.
Buiten het feit dat het die avond pijpenstelen regende was het een top optreden! Het zorgde ook voor een aparte sfeer bij sommige nummers en het openluchttheater in Deurne is een toplocatie! Ik kijk ook uit naar zijn volgende album waar hij momenteel aan bezig is.

DEPECHE MODE in het Sportpaleis was ook een topoptreden. Martin, Dave en de rest van de band waren goed in form desondanks de afwezigheid van wijlen Fletch.

Andere goede shows: QUAL, 2ND FACE, DARK MINIMAL PROJECT, SIGNAL AOUT 42, LIFELESS PAST.

Wat was voor jou dit jaar de meest memorabele muzikale gebeurtenis?
Goh… Ik zou zeggen BIMFEST in de casino. Dat is toch iets waar ik elk jaar weer naar uitkijk omdat de hele Belgische scene daar verzameld, je goede shows kan zien met goed geluid en je zowel met fans als met artiesten een praatje kan maken. Voor mij is dat ook een goede gelegenheid om nieuwe contacten te maken met buitenlandse artiesten. En het festival op zich is helemaal niet duur, ik hoef niet ver te rijden en parkeer er gemakkelijk en goedkoop mijn wagen aan het nabij gelegen station. Ik hoop dat we nog lang mogen genieten van deze BodyBeats-formule want je moet eerlijk zijn hé… je komt daar steeds het kruim van de underground electroscene tegen, ontmoet er zoveel leuke en interressante mensen, waarvan sommigen ondertussen al goede vrienden geworden zijn en er wordt nooit gevochten of ruzie gemaakt. Iedereen is daar kameraad (lacht).

Op persoonlijk vlak en voor CAUSENATION hadden wij de release van onze nieuwe ep Divided We Fall afgelopen zomer, die ineens een andere, meer volwassen sound inluidde voor ons. We hebben wel niet zoveel live kunnen spelen maar onze passage in La Zone te Luik was wel een heel memorabele omdat het publiek uitzinnig reageerde en bij wijze van spreken het dak eraf ging op dat moment. En je moet weten… La Zone? Dat is in een kelder hé (lacht). Dus dat was wel een mooie opsteker.

Onze nieuwe single Hearts Beat Strong is ook nog maar net uit en we hopen dat we hierdoor toch wat meer deuren open gaan krijgen op internationaal vlak. Aan deze single hebben we echt heel hard gewerkt om ervoor te zorgen dat alles mooi op zijn plek valt. De cohesie in de band met Jonas en Dries is heel hecht en we zijn klaar om er volgend jaar terug in te vliegen! We doen dat alvast met drie optredens in het voorjaar van 2024 en hopelijk komen er meer shows. We houden jullie alvast op de hoogte!

Alvast een prettig, vredig maar vooral een muzikaal 2024!!!

Stel zelf je favoriete Belgische festivalaffiche voor 2024 samen

Causenation

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More