Home Interview EMIL LANDMAN

EMIL LANDMAN

by Björn Comhaire

We ontmoeten Emil Landman in Gent voor een gesprek naar aanleiding van zijn nieuwe ep: Vinter. Vinter is het eerste deel van een tweeluik dat ook nog de ep Sommer zal bevatten. Vinter is vanaf 23 februari online beschikbaar op de alle streaming platformen.

(c) Björn Comhaire

Ik ga eerlijk met je zijn, maar ik had, voordat ik naar je nieuwe ep Vinter luisterde, nog niet van je gehoord. Kan je jezelf kort even voorstellen?
Ik ben Emil Landman, singer-songwriter uit Utrecht, Nederland en ik heb gestudeerd voor gitarist. Een jaar of 5-6 geleden besloot ik om een paar liedjes te schrijven, kijken of ik dat kon, en dan één keer één show spelen. Tijdens dat optreden waarin ik mijn enige twee liedjes zong, stond er toevallig een producer [Martijn Groeneveld] in de zaal en die vroeg of ik zin had om met hem eens een koffie te drinken. Fast forward zes jaar, we werken nog steeds samen en zijn nu bezig aan album nummer drie (lacht). Het was ook in diezelfde periode, zo rond 2012-13, dat ik een plaat van Grey Reverend hoorde. Ik vond die muziek zo mooi dat ik hem gemaild heb en vroeg of ik bij hem naar New York mocht komen. Een week op de bank slapen om van hem te leren. Hi