Home Interview INTERVIEW: JANA KOMARITSA (Darkrad, This Morn’ Omina)

INTERVIEW: JANA KOMARITSA (Darkrad, This Morn’ Omina)

by Nel Mertens

Het was meteen duidelijk, toen we haar voor het eerst op het podia zagen op BIM-fest 2023, dat Jana Komaritsa  a.k.a. Jana Dark een multi-getalenteerde artieste is. We zagen haar daar als gastartieste tijdens het optreden van This Morn’ Omina, waar ze danste, zong én tegelijk ook nog een live action painting-kunstwerk maakte op het podium.

Wanneer we na het optreden de Amerikaanse konden ontmoeten, bleek dat ze met nog zo veel meer bezig is. Een interessante, charmante dame om te leren kennen en fijn dat we in dit interview onze nieuwsgierigheid volledig aan deze beeldende kunstenares, muzikante en performer mochten voorleggen.

© Anja Kislat

NEDERLANDSE VERSIE (English version below)

Jana, we hebben je ontmoet als gastartiest tijdens een optreden van This Morn’Omina  (TMO) in Sint-Niklaas (België). Hoe heb je de band leren kennen? Hoe is deze samenwerking ontstaan?
Ik ken Mika (Mika Goedrijk, frontman This Morn’Omina, nvdr.) al heel lang – meer dan tien jaar – en we hebben altijd een sterke vriendschap gedeeld. Ik heb eerder met This Morn’ Omina op het podium gestaan ​​en we hebben enorm genoten van de ervaring. Toen we onlangs weer contact opnamen, voelde het als een natuurlijke ontwikkeling om weer samen te werken en meer geïntegreerd te raken in de liveset van TMO. Alles ontvouwde zich organisch, doordrenkt met een grote creatieve geest. We werken ook samen aan enkele opnames.
Ik maak nu deel uit van TMO live en ons volgende concert zal dit jaar op de WGT zijn op zondag. Mis het niet, want het wordt echt iets bijzonders!

Je hebt ook je eigen muzikale soloproject, Darkrad. Hoe omschrijf je jouw muziek?
Muzikaal gezien valt de stijl van Darkrad vooral binnen het dark ambient genre, gekenmerkt door een onheilspellende en soms sinistere sfeer, waarbij op subtiele wijze elementen uit andere elektronische muziekgenres worden gemengd. De muziek combineert melancholische, donkere ambientpassages, fragiele melodieën, zang, rauwe klanken en uitgerekte ritmes, waardoor een hypnotiserende en pulserende soundscape ontstaat.

Via mijn werk experimenteer ik met stem en soundscapes om een ​​duistere en intieme sfeer te creëren. De muziek roept pure, ongeremde emoties op en brengt melancholie, eenzaamheid en pijn op de voorgrond. Het biedt troost en duikt tegelijkertijd in angst, waarbij momenten van stille introspectie worden vastgelegd naast doordringende en emotionele thema’s. In essentie vertegenwoordigt Darkrad een uitdrukking van mezelf door middel van muziek.

Op 18 mei geef je tijdens de ‘Gothic Identity Lectures And Readings’ op WGT Leipzig (Wave Gotik Treffen) ook de lezing Dark Eroticism, Mysticism And The Macabre In Visual Arts in de balSAAL. Wat kunnen we verwachten als we naar jouw lezing komen?
Ik ben van plan om met die lezing een meeslepende ervaring te creëren waarin elementen van performance en muziek worden gecombineerd om deze met elkaar verweven thema’s te verkennen. Door de geschiedenis heen hebben kunstenaars met deze complexe onderwerpen geworsteld, grenzen verlegd, normen uitgedaagd en kijkers uitgenodigd om na te denken over de duistere aspecten van de menselijke natuur. Van verboden verlangens tot verhulde mysteries en angstaanjagende schoonheid.

Hoewel we zeker gerenommeerde meesters als Francisco de Goya, Hieronymus Bosch, Francis Bacon enz. kunnen bespreken, ben ik ook van plan minder bekende maar intrigerende kunstenaars binnen dit domein te ontdekken, die naar mijn mening veel belangstelling verdienen.

Als beeldend kunstenaar haal ik veel inspiratie uit kunstwerken die symboliek, esthetiek en emotionele diepgang binnen deze thema’s onderzoeken. Ik ben verheugd om tijdens de lezing een gloednieuw schilderij te onthullen, dat persoonlijke inzichten biedt in deze boeiende onderwerpen.

© Anja Kislat

Je schildert en tekent ook over het donkere, melancholische en het mystieke. Wanneer ben je daarmee begonnen?
Ik begon al in mijn tienerjaren donkere thema’s in mijn kunstwerken te verkennen. En als ik terugkijk, besef ik dat dit een belangrijk onderdeel was van het navigeren door die uitdagende en transformatieve periode van de adolescentie. Ik heb talloze oeuvres gecreëerd, voornamelijk met behulp van grafische materialen zoals pastelkleuren. Deze werken kregen vaak een gedeconstrueerd en kubistisch karakter, doordrenkt met een grillige draai die mijn emotionele reis van zelfontdekking weerspiegelde.

Sindsdien zijn deze thema’s voor mij een constante bron van fascinatie gebleven vanwege hun rijke, emotionele diepgang en symbolische betekenis. Ik heb mijn verkenning uitgebreid naar muziek en andere creatieve media. Het voelt natuurlijk aan, alsof deze thema’s bedoeld waren als integraal onderdeel van mijn artistieke reis én levensreis.

Terugkijkend op mijn eerdere werk, overweeg ik om het kubistische genre binnen mijn kunst opnieuw te bekijken. Puttend uit de invloeden van grote meesters als Picasso of Braque, zou ik graag mijn eigen donkere draai aan deze stijl willen geven.

Daarnaast ben ik toegewijd aan het verbeteren van mijn vaardigheden in de figuratieve kunst, met een meer realistische benadering. Ik voel mij vooral aangetrokken tot het schilderen van nachtelijke, melancholische landschappen, vaak geïnspireerd door plaatsen die ik heb bezocht of opnieuw heb bedacht in een donkerder rijk.

Je schilderijen verspreiden zich over de hele wereld, via internationale tentoonstellingen en gekocht door liefhebbers van je donkere kunsten. Je exposeerde je werken ook op de 5e editie van het gothic festival Dark Malta, tijdens hun tentoonstelling ‘Malta Obscura’. Hoe was het om daar te zijn?
Mijn ervaring bij Dark Malta dit jaar was inderdaad geweldig. Het is een van de beste festivals waar ik de laatste tijd deel van heb mogen uitmaken. De uitmuntende organisatie en de gastvrije sfeer zorgden voor een familiegevoel. Ik genoot van de internationale aantrekkingskracht van het festival en had het genoegen mensen van over de hele wereld te ontmoeten en met hen in contact te komen.

Door deel te nemen aan Dark Malta kreeg mijn kunst veel bekendheid en trok het grote belangstelling van het publiek. Het doorbrengen van quality time met oude en nieuwe vrienden gaf veel betekenis aan het evenement.
Vooruitkijkend presenteer ik mijn kunst (en streef ik ook naar muzikale inspanningen) op het komende Darkmad-festival in Madrid. Nadat ik daar vorig jaar als Darkrad had opgetreden, ben ik blij om opnieuw aan het festival deel te nemen!

Er hangt al één van je schilderijen in onze woonkamer, maar een paar maanden geleden kregen we ook een klein stukje van een ander schilderij. Ongeveer 25 cm², uit een geheel genomen. We gaan ervan uit dat dat ene schilderij zich ook op deze manier over de hele wereld verspreidde. Wat was het idee daarachter? Is het de bedoeling dat het ooit weer één geheel zal vormen?
Ik ben blij en vereerd dat je mijn schilderij van BIM fest hebt. Het heeft een speciaal plekje in mijn hart. Wat betreft het andere kleine stukje dat je noemde: het is een afzonderlijk schilderij en geen onderdeel van een groter werk. Ik heb een serie van deze kleine schilderijtjes gemaakt als onderdeel van één van mijn thematische collecties.

Jouw idee om een ​​groter schilderij over de hele wereld te versplinteren, alsof je het mozaïek van mijn ziel verspreidt, heeft mij echter echt geïntrigeerd. Ik hou van het concept van het verspreiden van elementen van een samenhangend artistiek werk naar verschillende locaties, wat een verbinding symboliseert die voorbij fysieke grenzen gaat. Dit heeft mijn creativiteit en verbeeldingskracht al aangewakkerd!

© Julia Timokhina

Vanwaar je grote voorliefde voor de donkere kant van het leven, die je terugvindt in al je kunstvormen?
Naar mijn mening biedt de donkere kant van het leven een rijk palet aan emoties en verhalen die in de reguliere kunst vaak over het hoofd worden gezien. Door deze thema’s te omarmen, kan ik onderwerpen als existentialisme, transcendentie en sterfelijkheid onderzoeken, diepere filosofische vragen beantwoorden en dieper ingaan op de nuances van licht en schaduw in het leven.

De aantrekkingskracht van de donkere kant is verbonden met gelaagde symboliek en allegorie, en dient als mijn diepgaande inspiratie voor alle kunstvormen. Mijn voorkeur voor deze thema’s gaat verder dan louter persoonlijke interesse in donkere esthetiek; het weerspiegelt een diepere verkenning van artistieke expressie en de complexiteit van de menselijke natuur.

Deze voorkeur is ook een weerspiegeling van mijn karakter. Ik ben niet bang om de veelgelaagde facetten van innerlijke ervaringen te verkennen, waarbij de reis naar verlichting vaak het doorkruisen van de duisternis vereist.

Wat kan jou inspireren? Zijn er bands, artiesten, schrijvers… die jou inspireren?
Ik vind inspiratie in vele bronnen. Van de eenvoudige geneugten als wandelingen in de natuur en betekenisvolle menselijke verbindingen, via persoonlijke ervaringen en emoties tot het verkennen van verschillende vormen van kunst. Mijn perceptie van de wereld is scherp; ik zie mezelf vaak als onderdeel van een filmisch verhaal, als protagonist en als regisseur.

Omdat ik diep emotioneel ben, verlang ik naar ervaringen die mij ontroeren, waarbij ik vaak intense emoties zoals pijn of liefde nodig heb om de creatieve vonk aan te wakkeren. Al mijn albums zijn gemaakt tijdens perioden van diepe emotionele onrust. Het is door de lens van creativiteit dat ik door deze donkere momenten navigeer, ze overstijg en omzet in kunst.

Als het gaat om inspiratie uit ander werk, is deze lijst eindeloos en is het soms moeilijk om te kiezen. Op muziekgebied put ik invloed uit een breed scala aan genres, ook buiten de zogenaamde ‘dark scene’. Bands als Skinny Puppy, Front 242, Throbbing Gristle, Depeche Mode, Front Line Assembly, bands van het Cold Meat Industry-label (waar mijn eerste album werd uitgebracht) en zoveel meer… Met bijna 20 jaar dj-ervaring is mijn muzikale verkenning uitgegroeid tot divers rijken waaronder techno, electro, disco, IDM, breakcore en zelfs hardcore!

In de beeldende kunst voel ik mij aangetrokken tot meesters van het symbolisme, het surrealisme, het kubisme en het expressionisme, zoals Munch, Vrubel, von Stuck, Picasso, Bacon, Magritte, Giger enz. In de literatuur geniet ik van scifi, dystopie, metafysica en filosofie zoals Wells, Orwell, Lem, Dick, Jung of Freud. In de bioscoop Tarkovsky, von Trier en de lijst gaat maar door…

© Anna Suranova

Heb je naast kunst en muziek nog tijd over voor andere dingen in je leven?

Sterker nog, ik heb een fulltime baan (stedenbouw, architectuur) en het balanceren met mijn passie voor kunst en muziek is soms een hele uitdaging. Op een gegeven moment werkte ik als fulltime kunstenaar, terwijl ik mijn kunstbedrijf in de VS runde – en dat is mijn uiteindelijke doel – maar het is een erg glad en onstabiel pad om te bewandelen. Het zou kunnen werken voor een tijdje, maar op dit moment, terwijl ik door een aantal moeilijke overgangen in het leven moet, geef ik er de voorkeur aan om een ​​baan met stabiliteit te behouden.

Ik werk echter geleidelijk aan het verwezenlijken van mijn lange-termijn-droom: het opzetten van een multifunctionele kunstruimte als onderdeel van mijn eigen zakelijke onderneming. Meer details daarover zullen binnenkort worden onthuld, aangezien ik mezelf nu wijd aan het harde werk dat nodig is om het te verwezenlijken.

Daarnaast probeer ik een leven te leiden vol vreugde en uitdagingen. Ik geef prioriteit aan intens leven en grijp elk moment als kostbaar. Ik koester mijn connecties met vrienden, familie, dierbaren en ik vind ook vreugde in activiteiten zoals reizen, lezen of zelfs koken!

Wat staat er binnenkort bij jou op de agenda? (optredens, tentoonstellingen, evenementen, samenwerkingen…)? Kom je binnenkort naar België?
De afgelopen maanden zijn ongelooflijk hectisch geweest met talloze evenementen, en na Darkmad in Madrid en WGT in Leipzig, ben ik van plan een korte pauze te nemen om andere zaken te regelen.

Vooruitkijkend naar de herfst heb ik spannende evenementen op de planning staan, waaronder De Luidspreker-festival in Duitsland, waar Darkrad en TMO zullen optreden, en het La Setmana Santa-festival in Frankrijk, waar ik als Darkrad zal spelen en mijn verjaardag zal vieren! Ik werk aan nieuw Darkrad-materiaal en ook aan muziek voor een aankomend gloednieuw project met een meer dansbare sfeer. Daarnaast staan er ook een aantal samenwerkingen op het programma. Het einde van dit jaar belooft ongelooflijk druk te worden als ik de plannen voor een aantal belangrijke projecten kan afronden.

Hoewel ik in mijn leven al heel wat keren in België ben geweest, kom ik altijd graag terug. Mijn tijd en concertervaring op het BIM-fest vorig jaar waren onvergetelijk. Het evenement was buitengewoon gastvrij en gevuld met vriendelijke gezichten, een warme sfeer en een onberispelijke organisatie. Ik zou graag terugkeren naar België, hopelijk om zowel muziek uit te voeren als mijn kunst tentoon te stellen.

Wat is jouw artistieke droom? Wat zou je graag willen bereiken? Is er een bepaalde plek waar je graag zou willen optreden? Iemand met wie je wilt samenwerken? …
Dromen zijn opwindend en lastig. Als ze eenmaal zijn bereikt, voedt het mijn verlangen naar nog grotere ambities. Maar ik heb inderdaad een aantal grote dromen, waar ik aan werk om deze te verwezenlijken. Zoals eerder vermeld, is één er van de ontwikkeling van mijn geesteskind: een multifunctionele fysieke kunstruimte die een galerij zal combineren met een gemeenschapscentrum.

Daarnaast wil ik mijn muziek en kunst naar nieuwe hoogten tillen, met zowel Darkrad als een nieuw project. Ik kijk ernaar uit om nieuwe en opwindende shows te spelen en mijn kunsten aan de wereld te laten zien. Ik sta open voor veel dingen en plaatsen.

Ondanks de wendingen van het leven blijf ik standvastig in het nastreven van mijn dromen en geluk. Ik kijk altijd met veel optimisme naar de toekomst en wil de goede sfeer en energie graag over de wereld verspreiden.

Bedankt voor dit interview, Jana!
Hartelijk dank! Het was me een genoegen!

Facebook Jana Komaritsa (persoonlijk) / Facebook Jana Komaritsa (kunst) / Facebook Darkrad
Website / Instagram / Bandcamp

INTERVIEW JANA KOMARITSA (Darkrad) (Dutch version up)

It was clear, when we first saw her on stage at BIM-fest 2023, that Jana Komaritsa  a.k.a. Jana Dark is a multi-talented artist. There we saw her as a guest artist during the performance of This Morn’ Omina, where she danced, sang and at the same time created a live action painting artwork on stage.

When we were able to meet the American woman after the performance, it turned out that she is busy with so much more. An interesting, charming lady to get to know and it’s nice that in this interview we were able to fully express our remaining curiosity to this visual artist, musician and performer.

(c) noiseinaction

Jana, we met you as a guest artist during a performance of This Morn’Omina in Sint-Niklaas (Belgium). How did you met the band? How did this collaboration started?

I’ve known Mika for quite a long time—more than ten years—and we’ve always shared a strong friendship. I’ve joined TMO on stage before, and we thoroughly enjoyed the experience. Recently, as we reconnected, it felt like a natural progression to collaborate again and become more integrated into TMO’s live set. Everything unfolded organically, infused with a great creative spirit. We are also working on some recordings together.

I am now a part of TMO live, and our next concert will be at this year’s WGT on Sunday. Don’t miss it as it will be truly something special!

You also have your own musical solo project, Darkrad. How do you describe your music?

Musically, Darkrad’s style is mostly within the dark ambient genre, characterized by ominous and sometimes sinister atmosphere, subtly blending elements from other electronic music genres. The music merges melancholic dark ambient passages, fragile melodies and vocals, raw sounds, stretched rhythms, creating a hypnotic and pulsating soundscape.

Through my work, I experiment with voice and soundscapes to create a murky and intimate atmosphere. The music evokes pure, unrestrained emotions such as melancholy, loneliness, solitude, and pain, bringing them to the forefront. It offers solace while also delving into anguish, capturing moments of quiet introspection alongside pervasive and emotional themes. In essence, Darkrad represents an expression of myself through music.

On May 18, during the ‘Gothic Identity Lectures And Readings’ at WGT Leipzig (Wave Gotik Treffen), you will also give the lecture Dark Eroticism, Mysticism And The Macabre In Visual Arts in the ballSAAL . What can we expect when we come to your lecture?

I plan to create an immersive lecture experience that blends elements of performance and music to explore these intertwined themes. Throughout history, artists have grappled with these complex subjects, pushing boundaries, challenging norms, and inviting viewers to contemplate the darker aspects of human nature – from forbidden desires to veiled mysteries and haunting beauty.

While we can certainly discuss renowned masters such as Francisco de Goya, Hieronymus Bosch, Francis Bacon etc, I also intend to uncover lesser-known yet intriguing artists within this realm, which in my opinion hold significant interest.

As a visual artist, I draw immense inspiration from artworks that explore symbolism, aesthetics, and emotional depth within these themes. I am excited to unveil a brand-new painting during the lecture, offering personal insights into these captivating subjects.

(c) noiseinaction

You also paint and draw about the dark melancholic and the mystical. When did you start doing that?

I began exploring dark themes in my artwork as early as my teenage years, and looking back, I realize it was a significant part of navigating through that challenging and transformative period of adolescence. I created numerous bodies of work, primarily using graphical materials like pastels. These works often took on a deconstructed and cubistic nature, infused with a whimsical twist that reflected my emotional journey of self-discovery.

Since then, these themes have remained a constant source of fascination for me due to their rich emotional depth and symbolic significance. I have expanded my exploration into music and other creative mediums. It feels natural, as if these themes were meant to be an integral part of my artistic and life journey.

Reflecting on my earlier work, I’m considering revisiting the cubistic genre within my art. Drawing from the influences of great masters such as Picasso or Braque, I would like to infuse my own darker twist into this style.

Additionally, I am dedicated to improving my skills in figurative art, with a more realistic approach. I find myself particularly drawn to painting nocturnal melancholic landscapes, often inspired by places I have visited or reimagined within a darker realm.

Your paintings are spreading all over the world, through international exhibitions and purchased by lovers of your dark arts. You also exhibited your works at the 5th edition of the gothic festival Dark Malta, during their exhibition ‘Malta Obscura’. What was it like to be there?

My experience at Dark Malta this year was indeed amazing. It is one of the best festivals I have had the pleasure of being part of recently. The top-notch organization and its welcoming atmosphere, created a sense of family. I enjoyed the festival’s international appeal and had the pleasure of meeting and connecting with people from all over the world.

Participating in Dark Malta provided my art with great exposure, gathering significant interest from the public. Spending quality time with old and new friends added much meaning to the event.

Looking ahead, I’m showcasing my art (and pursuing musical endeavors as well) at the upcoming Darkmad festival in Madrid. Having performed there as Darkrad last year, I am excited to join the festival once again!

(c) Julia Timokhina

There is already one of your paintings hanging in our living room, but a few months ago we also received a small piece from another painting. About 25 cm², taken from a whole. We assume that that one painting also spread throughout the world in this way. What was the idea behind that? Is it the intention that it will one day form a whole again?

I am delighted and honored that you have my painting from BIM fest. It holds a special place in my heart. Regarding the other small piece you mentioned, it is a separate painting and not a component of a larger work. I created a series of these tiny paintings as part of one of my thematic collection.

However, your idea of splintering a larger painting across the world, as if distributing the mosaic of my soul, has really intrigued me. I like the concept of dispersing elements of a cohesive artistic work to different locations, symbolizing a connection beyond physical boundaries. This has already ignited my creativity and imagination!

Why your great preference for the dark side of life, which you find in all your art forms?

In my opinion, the darker side of life offers a rich palette of emotions and narratives that are often overlooked in mainstream art. By embracing these themes, I can explore such topics as existentialism, transcendence, mortality, address deeper philosophical questions and elaborate on the nuances of light and shadow in life.

The allure of the darker side is connected with layered symbolism and allegory, serving as my profound inspiration across art forms. My preference for these themes goes beyond mere personal interest in dark aesthetics—it reflects a deeper exploration of artistic expression and the complexities of human nature.

This preference is also a reflection of my character. I’m not afraid to explore the multilayered facets of inner experiences, where the journey towards enlightenment often requires traversing through the darkness.

What can inspire you? Are there any bands, artists, writers… that inspire you?

I find inspiration in a many sources, from the simple joys of nature walks and meaningful human connections through personal experiences and emotions to exploration of various forms of art. My perception of the world is acute, I often envision myself as being part of a cinematic narrative, as both a protagonist and a director.

Being deeply emotional, I crave experiences that move me, often needing intense emotions such as pain or love to ignite the creative spark. All my albums were created during the periods of deep emotional turmoil. It is through the lens of creativity that I navigate and transcend these dark moments, transforming them into art.

When it comes to inspiration from other work, this list is endless and it’s hard to pick and choose sometimes. In music, I draw influence from a wide array of genres, also beyond the so-called “dark scene.” Bands like Skinny Puppy, Front 242, Throbbing Gristle, Depeche Mode, Front Line Assembly, Cold Meat Industry label (where my first album was released) and so much more… With nearly 20 years of DJing experience, my musical exploration has expanded into diverse realms including techno, electro, disco, IDM, breakcore, and even hardcore!

In visual arts, I’m drawn to masters of symbolism, surrealism, cubism, expressionism, such as Munch, Vrubel, von Stuck, Picasso, Bacon,Magritte, Giger etc. In literature, I enjoy sci-fi, dystopia, metaphysics and philosophy such as Wells, Orwell, Lem, Dick, Jung or Freud.  In cinema Tarkovsky, von Trier and list goes on…

Do you have some time left for other things in your life besides art and music?

In fact, I have a full time job (urban planning, architecture), and balancing this with my passion for art and music is quite challenging sometimes. At some point I was working as a full time artist, while I’ve been running my art business in the USA, and that is my ultimate goal, but it is a very slippery and unstable path to take, and it may be working for some time, but at the moment, as I’m navigating through some difficult transitions in life, I prefer to maintain a job with stability.

However, I am gradually working towards realizing my long-term dream of establishing a multifunctional art space as part of my own business venture. More details about this endeavor will be revealed soon as now I dedicate myself to the hard work required to make it a reality.

Beyond all that, I try to lead a life filled with joys and challenges. I prioritize living fully, seizing each moment as precious. I cherish my connections with friends, family, loved ones and I also find joy in activities like traveling, reading, or even cooking!

(c) noiseinaction

What’s on the agenda for you soon? (performances, exhibitions, events, collaborations…)? Are you coming to Belgium soon?

These past few months have been incredibly hectic with numerous events, and following my upcoming commitments at Darkmad in Madrid and WGT, I plan to take a brief break to attend to other matters.

Looking ahead to the fall, I have exciting events lined up, including De Luidspreker festival in Germany where Darkrad and TMO will perform, and La Setmana Santa festival in France where I will play as Darkrad and celebrate my birthday! I am working on new Darkrad material and also music for an upcoming brand new project with a more danceable vibe! Additionally, I have a few collaborations in the works. The end of this year promises to be incredibly busy as I finalize plans for some significant projects.

While I have visited Belgium quite a few times throughout my life, I’m always happy to return. My time and concert experience at BIM fest last year were truly memorable. The event was exceptionally welcoming and filled with friendly faces, with warm atmosphere and impeccable organization. I would like to return to Belgium, hopefully to both perform music and exhibit my art.

What is your artistic dream? What would you like to achieve? Is there a particular place you would like to perform? Someone you want to collaborate with? …

Dreams are exciting and tricky – once achieved, it fuels my desire for even greater aspirations. But I do have indeed several big dreams, that I work on realizing. As mentioned earlier, one of my primary endeavors is the development of my brainchild—a multifunctional brick-and-mortar art space that will blend a gallery with a community hub.

Additionally, I am dedicated to elevating my music and art endeavors to new heights, with both Darkrad and a new project. I’m looking forward to play new and exciting shows and showcase my arts to the world. I’m open to a lot of things and places.

Despite the twists and turns of life, I remain steady in pursuit of my dreams and happiness. I am always looking forward into the future with a good amount of optimism and would like to spread the good vibe and energy into the world.

Thank you for this interview, Jana!

Thank you very much! It was my pleasure!

Facebook Jana Komaritsa (persoonlijk) / Facebook Jana Komaritsa (kunst) / Facebook Darkrad
Website / Instagram / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More