Home Singles MAXIME ROUQUART – The Feels Are Good (Wagonmaniac)

MAXIME ROUQUART – The Feels Are Good (Wagonmaniac)

by Bart Verlent

Onder normale omstandigheden maakt Maxime Rouquart furore met de garagerockband Eraserhead, Kuiperskaai, Barst en Vonnis maar door corona kon hij daar zijn ei niet kwijt. Dus – creatief als Rouquart is – begon hij tijdens de lockdown te werken aan zijn debuutplaat Homo Eclecticus die op 7 mei zal verschijnen op Wagonmaniac.

(c) Jacky De Groen

We kregen Paint My Head Red en Dirty Motherfucker als voorproefjes van het album voorgeschoteld, waarmee Rouquart industrial heeft gemaakt met stevige gitaren. We maakten zelfs vergelijkingen met Nine Inch Nails en Filter. Op de derde single The Feels Are Good maken we kennis met een andere muzikale kant van Maxime.

Op deze nieuwe single krijgen we een meer experimenteel kantje te horen van deze allround muzikant. Een groovy bas vult de funky beats aan, terwijl er af en toe wat vreemde gitaar-sounds door het nummer gegooid worden. Maxime zingt hier meer bedeesd dan op de ander nummers, waarin hij zijn agressie meer kwijt kon.

Wij waren wel te vinden voor zijn twee vorige singles maar met deze The Feels Are Good trekt hij ons volledig over de streep. Het doet ons een beetje denken aan het avontuurlijk geluid van de eerste van Beck (Mellow Gold). Wij zijn nu wel benieuwd of hij op zijn debuutplaat nog meer muzikale kronkelingen gaat maken.

Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More