Home ReviewsAlbum Reviews XENOBLIGHT – Procreation (Out Of Line Music).

XENOBLIGHT – Procreation (Out Of Line Music).

by Nel Mertens

Op de finale van de Wacken Metal Battle 2018 traden ze als eerste aan, rond het middaguur, terwijl slechts enkele vroege vogels in het publiek opdaagden om een eerste pintje te nippen. Wel, die enkelen hebben het wel geweten, want ze geraakten volledig in de ban van dit vijftal die er ronduit een storm van catharsis loslieten en uiteindelijk als vierde eindigden in de wedstrijd. Akoestisch vernielend, klinkt de Deense metalband Xenoblight: 4 mannen en een vrouw die met Procreation hun debuutalbum neerzetten.

Procreation is de zachte voorbode voor wat komen zal… gitaartokkels leiden het album in, voordat het losbarst met Descension. Een snijdende, erg melodische gitaarlijn wordt aangesterkt door harde riffs. Ook Transcendence en Predominance sluiten hierbij aan qua stijl. En dat ‘stemmetje’ van frontvrouw Marika Hyldmar: buitenaards gek hoe ze deze screams uit haar strot krijgt gestuwd !

Gedreven drums en krachtige gitaren in Shapeshifter lijken haat in sneltempo  vorm te geven in een loeiharde geluidsmuur. Ook Nocturnal Manifestations is van dat kaliber.

De vocals in Obsidian Chromatism klinken uiteenlopend diepdonker zwaar als hoogschreeuwend. Hondsdol klinkt Miss Hyldmar in dit gestyleerd harmonieus, maar keihard nummer. Xenoblight wordt geopend door powermetaldrumwerk. Heerlijk gecombineerd met gitaren die snerpend bijna als strijkers durven klinken.

Sludgier klinkende gitaren en diepe vocals worden overrompelend over de luisteraar gegoten in Kill Yourself. Voor je het weet is dit razende nummer voorbij en klopt je hart dubbel zo hard als voorheen! En in tegenstelling tot het vorige, sluit een traag, uitgerekt klinkend Virus dit album knap af.

Wie houdt van bands zoals Behemoth, Morbid Angel, Melechesh, Black Daliah Murder, Nevermore, Gojira, Death, Mayhem of Deströyer666, zal genieten van deze sound die het ongerijmde van death metal met het kwade van black metal probeert te rijmen: niet voor gevoelige oren en nachtelijk kwaadaardig !

Dit debuut is eigenlijk al een jaartje oud, maar werd wegens succes net opnieuw uit gegeven. Het album is dus opnieuw verkrijgbaar op cd en op vinyl.

Facebook / Luister                                                                                          

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More