Home Live JOE JACKSON Antwerpen, De Roma (16/03/2019).

JOE JACKSON Antwerpen, De Roma (16/03/2019).

by Bart Verlent

Joe Jackson heeft dit jaar wel wat te vieren, “the angry young (tja…) men” heeft dit jaar zijn 20ste album uitgebracht en 40 jaar geleden verscheen zijn debuutplaat Look Sharp! De twee aangekondigde concerten in ons land waren in een mum van tijd uitverkocht. We kunnen dus gerust zeggen dan Joe Jackson ook op 65 jarige leeftijd nog steeds relevant is.

Met deze nieuwe tournee wil hij de nieuwe plaat Fool in de aandacht brengen maar hij kijkt ook terug op zijn 40 jarige carrière. Als je twintig albums bij elkaar hebt geschreven, heb je wel een ruime collectie om uit te kiezen. Maar laten we eerlijk zijn na de jaren 80 zijn er niet echt meer “hits” verschenen van Joe. Hij bleef zeker sterke albums uitbrengen maar de aandacht verslapte nadat hij meer de klassieke en symfonische kant op ging, dit is hij in de loop van de jaren terug ontgroeid. Het bewijs daarvan is zijn recentste album waar nog een pak stevige nummers op staan die aan zijn beginjaren doen denken.

We waren dus benieuwd wat Jackson voor ons in petto had in Antwerpen. Eerst kwam drummer Doug Yowell die begon met een rustige drumpartij, daarna kwam Jackson’s trouwe kompaan en bassist Graham Maby gevolgd door gitarist Teddy Kumpel en als laatste kwam Joe Jackson op het podium om samen het rustige nummer Alchemy in te zetten van de nieuwe plaat. Maar het bleef niet lang rustig want ze gingen snel over naar het geweldige One More Time en dat wer