Home ReviewsAlbum Reviews DI*OVE – Di*version, Phase 1

DI*OVE – Di*version, Phase 1

by Nel Mertens

België heeft vanuit het verleden al een mooie reputatie wat betreft electro en EBM en die versterkt ook nu nog steeds, ook over de taalgrens. Het Luikse electroproject van Eric Manchiniste, DI*ove, wierp hun ep Di*version, Phase 1 op de wereld, waarop we zes opwindende tracks horen in een mix van synthpop, dark electro en EBM.

Het valt ons toch nog steeds op dat die taalgrens een soms grotere barrière is dan een landsgrens, want Di*ove releaset sinds 2013 knap werk, waar we tot hier toe nog niets opmerkten… Shame on us, want volgens ons hebben we heel wat gemist daardoor!

Op Di*version, Phase 1 dus zes tracks die een donkere frisheid lanceren. Een hoog EBM-gehalte, dat de nodige luchtigheid en fijnzinnigheid kreeg door de synthpopelementen die rijkelijk ingezet werden.

Vrijheid klink bitterkoud in Liberty feat. Nina / Sacha. De vrouwelijke spoken words klinken strak en streng, afgewisseld met zachte mannelijke zanglijnen, die begeesterend ijzig zweven rond een intelligent ritme verwerkt in de synthlijnen.
De Deense Claus Larsen van Leaether Strip deed ook een haakse, kille bijdrage aan de track Fly Naked. Hoewel de poppy ritmes en spacey beats een bepaalde speelsheid meegeven, terwijl de tweestemmige zang sterk begeesterd klinkt.

Een Franstalige electrolovesong waarin de angst aan liefdestekort wordt bezongen. CQ! Is één van de tracks die ons – niet door het thema, maar wel door het repetitief ennerverende geluidje dat klinkt als ‘u-hu’ – het minst bevalt.
Een nummer met heel wat industriële en sci-fi-elementen, zo brengt het quasi instrumentale Stranger Year ons snel in een trance-sfeertje.

Zowel de Duitstalige lyrics als de beats kenmerken EBM feat. Nina (Old Brew Mix). De zang klinkt uitdagend en punky. Dit stevigste nummer is zonder twijfel onze favoriet op de ep.
After 4 AM mag het al eens de rave-tour op gaan. Een heerlijke danstrack waar je minutenlang kan op door gaan!

Di*version, Phase 1 is digitaal en op cd verschenen. De titel suggereert binnenkort een Phase 2, hopen we althans!

Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More