Home Singles SANTIGOLD – Shake

SANTIGOLD – Shake

by Ann Cnockaert

Santigold aka Santi White deelt haar nieuwste track Shake, de vierde single van haar aankomende nieuwe album Spirituals.

Santigold brak in 2007 door met de single Creator. Sindsdien bracht ze al verschillende albums uit. Altijd op zoek naar experiment en spiritualiteit, wilde Santigold het gevoel van overleven in de moderne wereld vastleggen op haar nieuwe album. Tijdens de pandemie deed ze een beroep op een groot aantal producers en medewerkers zoals Rostam, Boys Noize, Dre Skull, P2J, Nick Zinner, JakeOne, Illangelo, Doc McKinney, Psymun, Ricky Blaze, Lido, Ray Brady of Ryan Olson. Voor het nummer Shake improviseerde ze haar teksten over groovy beats van de Londense producer Aaron Jerome a.k.a. SBTRKT.

Shake is een van die nummers…die eigenlijk zichzelf schrijven, en alles wat je als artiest moet doen is open genoeg zijn om je hand uit te steken en het naar binnen te trekken en dank je wel te zeggen,” deelt Santigold in een persbericht. “Ik kan niet zeggen dat dit nummer over één ding gaat, maar het gaat meer over een gevoel. Het gaat over flow, over het rijden op de eb en vloed van het leven, het gaat over er in meegaan, er doorheen bewegen, het allemaal door je heen laten gaan. En het gaat over het gevoel op dat moment wanneer je het leven door je heen voelt stromen, de verrukking van dat alles. Het gaat over onze veerkracht als mensen, en ons vermogen om te blijven opstaan in het aangezicht van ontberingen en verder te gaan.”

De door Frank Ockenfels geregisseerde video voor Shake is net als de muziek eenvoudig maar krachtig. De video is geïnspireerd door de strijd van demonstranten voor burgerrechten .

Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More