Home Belgisch MILO MESKENS

MILO MESKENS

by Didier Becu

Het zijn vreemde tijden zoals we ze nog nooit mee hebben gemaakt, want plotseling is ons computerscherm een concertzaal geworden. Via de Live Untapped – Solidarity Pub Sessions engageren meer dan twintig Gentse muziekcafés zich samen met Luminous Dash om iedere dag om 20 uur een gratis concert uit te zenden dat je kan bekijken op de Facebookpagina van iedere deelnemer en waarbij je vrijwillig een centje kan doneren voor Het Gents Solidariteitsfonds. Dat is een organisatie die zich in deze bijzondere tijden extra inzet voor de zwaksten in onze samenleving en hen voorziet van basisbehoeften en voedselpakketten. Op woensdag 8 april hebben we een afspraak met Milo Meskens.

© Björn Comhaire

Dag Milo. Normaal spreken we over nieuwe plaatjes, concertjes en ander leuk nieuws. Vandaag gaat het over iets minder prettigs, het coronavirus. Een zware domper voor de culturele sector. Hoe reageer jij hierop?
Dat het een regelrecht slagveld is voor de gehele muziekindustrie, in al zijn facetten, hoef ik je niet te vertellen. Het reikt zoveel verder dan artiesten, het gaat ook over techniekers, bookers, managers, labels, zalen, festivals, tot horeca, en zo veel meer. Er zijn zoveel mensen die hun ink