Home Belgisch JUUL VERSCHRAEGEN + FENNE KUPPENS – Decomposed (sentimental)

JUUL VERSCHRAEGEN + FENNE KUPPENS – Decomposed (sentimental)

by Didier Becu

Sentimental begon als een bescheiden hobbyprojectje van Kobe Lijnen en Fenne Kuppens, maar is ondertussen uitgegroeid als één van de te volgen labels. Altijd wel met de nadruk op het duistere en het ongewone. Dit jaar zagen we op het Brusselse label in recordtempo nieuw werk verschijnen van Fornet, Crowd Of Chairs, Sunflower, Novgrod en Rumours. Sinds kort mag je daar ook een soundtrack van Juul Verschraegen aan toevoegen.

Juul is wat je noemt een experimentele geluidskunstenaar die in de underground bekendheid geniet met zijn project épong. Filmmaker Rik Chaubet die reeds video’s heeft gemaakt voor Hypochristmutreefuzz en Fornet, was op zoek naar een componist voor zijn afstudeerproject Burn Out One (een film over een superheld die verveeld zit met een identiteitscrisis) en kwam bij Juul terecht. Juul op zijn beurt kende Fenne van op school (de wereld is klein), en vroeg haar of ze op twee nummers van de Burn Out One-soundtrack wilde meezingen. Het opmerkelijke resultaat hiervan konden we al horen op de eerste teaser Discosok, en nu is er ook van het tweede nummer (Decomposed) een video verschenen.

De muziek past perfect bij de video, een opsomming van alle gevoelens. Van hoop tot wanhoop, van angst tot geborgenheid, van eenzaamheid tot het collectieve gevoel. Kortom, alles wat een mens tot mens maakt. Ook muzikaal loopt het snor tussen Juul en Fenne, want zijn industrialachtige soundscapesounds vormen met de soms angstaanjagende, ijskille vocals van Fenne een match made in heaven. Of we hopen op een gevolg hierop? Wat dacht je… Binnenkort lees je op onze pagina’s een interview met Fenne en Juul over dit unieke verhaal.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More