Home Belgisch SOHNARR – The Mermaids Of Bergsjøn (PIAS)

SOHNARR – The Mermaids Of Bergsjøn (PIAS)

by Didier Becu

Muziek die ons eventjes de realiteit doet vergeten, geluiden die ons terugbrengen naar de magische eenvoud van de natuur. Het zijn zo van die zaken waar een mens dezer dagen meer nood aan heeft dan ooit tevoren. Patricia Vanneste die we kennen van Balthazar en Hydrogen Sea kende dit gevoel al maanden. Voor haar soloproject Sohnarr trok ze een tijdje geleden richting Scandinavië om zich te laten inspireren door moeder natuur.

Na het heerlijke Melomania is er met The Mermaids Of Bergsjøn een tweede teaser uit. Muziek die voortkomt uit een verblijf op een doorsnee herfstdag in het Noorse Bergsjøn. Patricia keek uit over een uitgestrekte zee van prachtige meren en naast zich een onverwachte sneeuwbui die het woeste landschap wit kleurde. Het was ook het moment waarop haar gsm zijn laatste adem uitblies en daarmee ook haar enige, digitale kompas uitzette. De muzikante werd opgeslokt door het eindeloze en uniforme landschap en de natuur trok Patricia dieper en dieper die oranje zee in waardoor haar innerlijk kompas op de proef werd gesteld.

In de videoclip van The Mermaids Of Bergsjøn neemt Patricia je mee op een hypnotiserende rit door de verlaten wegen en uitgestrekte landschappen van Zweden en Noorwegen. Het nieuwste nummer van Sohnarr is bijna minimale neo-klassiek met een weemoedige piano en viool. Volledig instrumentaal, en zo eentje die ze in feite alleen maar in IJsland kunnen bedenken. Een worden met de natuur omdat er meer dan ooit nood aan is…

De volledige plaat kunnen we op 15 mei horen op haar debuutalbum Coral Dusk, vernoemd naar het landschap dat Patricia toen in Bergsjøn zag.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More