Home ReviewsAlbum Reviews DAN NAVARRO – Horizon Line

DAN NAVARRO – Horizon Line

by R. Medea

Deze prachtplaat is afgelopen voor je het weet en niet omdat ze zo kort is maar omdat ze je de tijd gewoonweg doet vergeten.

Dan Navarro timmert al jaren aan de weg in de muziekbusiness. Hij deed dat vroeger samen  met zijn helaas overleden kompaan Eric Lowen met wie hij nummers schreef voor onder andere Pat Benatar, The Bangles en David Lee Roth.

Na Lowens overlijden aan ALS in 2012, moest Navarro alleen verder en met deze Horizon Line levert de man vakwerk van de bovenste plank af. De nummers kabbelen als het ware met een rustgevend gevoel aan je voorbij. Zijn warme, ietwat ‘raspige’ stem wordt ondersteunt door een aantal doorwinterde muzikanten en dat levert puike resultaten op. De productie is in handen van Grammy winnaar Jim Scott bekend van zijn werk met Tom Petty en vele vele anderen.

Geen enkel nummer klinkt ondermaats en  dat betekent wel iets want de lat ligt behoorlijk hoog. Prominente rollen zijn weggelegd voor de gitaren en de pedal streel. Ook het obligate Hammond B3 orgel komt behoorlijk aan bod terwijl er hier en daar een viooltje de kop komt opsteken.

Het nummer Circling The Drain kwam tot stand in samenwerking met Deborah Holland die zelf ook al heel wat watertjes doorzwommen heeft.

Warme muziek voor herfstige avonden.

FacebookInstagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More