Home LiveFoto's ONRUST + MOTOR!K, Antwerpen, Trix (09/09/2022)

ONRUST + MOTOR!K, Antwerpen, Trix (09/09/2022)

by Bart Verlent

Motor!k is één van de meest productieve bands van ons land, daar zijn we 100% zeker van. Dirk Ivens, Joeri Dobbeleir en Dries D’Hollander zijn volop aan het touren om hun derde langspeler 3 ,die dit jaar verscheen, te promoten. Terwijl al de laatste hand wordt gelegd aan de vierde Motor!k langspeler…
Ook verschijnt er op 20 september op het Duitse ant-zen label een gelimiteerde 7” vinyl met vier nieuwe nummers van dit creatieve trio.

Motor!k

Maar nu even terug naar het derde album van Motor!k waarop deze keer niet enkel krautrock te vinden was, maar ook postrock invloeden en zelfs een vet streepje shoegaze en ambient. Het was goed om te horen dat de heren hun horizon verbreedden. De frisse aanpak van dit album was dan ook een flinke stap voorwaarts.

Natuurlijk waren we benieuwd hoe dat allemaal live zou klinken, dus trokken we naar Trix voor de albumrelease. Als voorprogramma kregen we Wendy Mulder met haar muzikaal alter ego Onrust. Deze dame wil als een tantrische geluidskunstenares mensen bij elkaar brengen met haar elektronische bezweringen van ritmische industrial die ze versmelt met psychedelische drone. Momenteel is ze samen met Ripit iets in elkaar aan het steken onder de naam RIPnRUST, maar in Trix kwam ze solo haar ding doen.

Onrust

Het café van de Trix was maar voor een heel klein deel afgesloten voor het optreden. Onrust begon dan ook aan haar set voor heel weinig volk. Gelukkig kwamen er tijdens haar set wat meer mensen kijken. Mulder stond met haar synthesizers, drumcomputer, laptop en sampler net voor het podium zodat iedereen op haar handen stond te kijken terwijl ze hypnotiserende ritmes en industriële soundscapes de zaal instuurde.

Het was fascinerend om te zien hoe ze ter plaatse haar nummers maakte en zo een geweldig dansbare set in elkaar knutselde. Spijtig genoeg werd er niet gedanst, misschien was er te weinig plaats? Wendy werkte toe naar een intense climax. Wij hebben dan ook intens genoten van haar donkere set die maar een half uurtje duurde, wat ons betreft mocht ze nog gerust nog uren doorgaan.

Onrust

Maar daar was natuurlijk geen tijd voor want de heren van Motor!k stonden te popelen om het podium te betreden. Voor hen werd de zaal iets groter gemaakt omdat er ook meer volk was toegestroomd. Ivens, Dobbeleir en D’Hollander begonnen vrij rustig aan hun set om er daarna er volledig in te vliegen.

Het werd een intense set waarin de nummers elkaar opvolgden in sneltempo. Zoals tijdens de eerste optredens van dit trio werd er achter hen een film afgespeeld van een treinreis. We kregen opnieuw het gevoel dat Motor!k ons meenam op een helse rit.

Motor!k

Die rit was dan ook veel intenser dan vorige keer. We merkten op dat de heren niet alleen gegroeid zijn in hun songs maar ook in hoe ze die live brengen. Al werd er tussen de leden nauwelijks gesproken, ze communiceerden met hun instrumenten. Dries leek wel in trance en focuste zich volledig op zijn drumwerk, terwijl Joeri en Dirk een soort van vraag en antwoord spel speelden met hun gitaren. Zo klonk het geheel heel hecht, wat in het verleden wel eens minder het geval was.

Motor!k

Ondertussen werd er buiten de lijntjes van de krautrock gekleurd met donkere postrock, psychedelica en bouwden de heren af en toe een flinke shoegaze muur op. Je merkt ook aan alles dat dit trio meer samen speelde waardoor ze elkaar perfect aanvullen en aanvoelen zonder woorden te gebruiken. Na een meeslepende set van een dik uur verliet Motor!k het podium. Meer moest dat ook niet zijn, met hun intense geluid, moet dat niet langer duren.

Ze pakten met deze set de volledige zaal in. Opdracht volbracht.

Motor!k

De nieuwe gelimiteerde ep van Motor!k kan je voorbestellen via deze link.

Motor!k

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More