Home Belgisch KLEINKITSCH

KLEINKITSCH

by Nel Mertens

Kunst of kitsch? De grens is soms dun, maar beiden zijn vaak even knap. Voor KLeINKiTsch is geen grens te hoog om niet te overschrijden, lieten ze weten: “Alle genres mogen binnen KLeINKiTsch. Daar streven we naar.” Dát en hoe vriendschap en de drang om frustraties, gevoelens en gedachten om te zetten in muziek, leidde tot een nieuwe Nederlandstalige band…

(c) KLeINKiTsch

Jullie zijn een vrij recente band, stel jullie even voor.
We zijn inderdaad een redelijk recente band, met de huidige bezetting gestart in 2019. In april 2017 moest Jan een operatie ondergaan aan een (gelukkig!) goedaardig gezwel in een armzenuw. Tijdens die revalidatie nam hij voor het eerst de gitaar ter hand en had de smaak te pakken. Na enkele maanden oefenen begonnen Jan en Andy, die op slechts 50 meter van elkaar wonen, wat te bricoleren en elkaar te stimuleren. Zanger/gitarist Jan had na zijn volleybalcarrière een late muzikale roeping en heeft Andy (bassist) in het verhaal meegesleept. Samen met Piet (drummer) en gitarist Davo (die uiteindelijk voor z’n  andere band koos) zijn we de eerste KLeINKiTsch-nummers gestalte beginnen geven.

Jullie kennen elkaar al jaren als vrienden, toch? Vanwaar kwam de stap om samen muziek te beginnen maken?
Nadat Davo zijn beslissing genomen had, gingen we op zoek naar een andere gitarist. De zoektocht was van korte duur, want Frederik Bisschop (een vriend van de vroege uurtjes) verhuisde net na omzwervingen in Antwerpen en Brussel terug naar Aalter… het is dat het zo moest zijn (lacht). Frederik had al een rijk muzikaal verleden, wat ons direct op een hoger niveau bracht. Hij kende Andy ook nog van vroeger en zo was de cirkel rond.

Hoe kwamen jullie bij de bandnaam KLeINKiTsch? Leuk dat jul