Home Belgisch GAIRY HUMBALL – Out Of It (Pig Parade Records)

GAIRY HUMBALL – Out Of It (Pig Parade Records)

by Jonas Van Laere

“Elk nadeel heb zijn voordeel” liet ene Johan Cruyff ons ooit weten (dat hij de woorden zelf gepikt heeft van Feynoord-legende Willem van Hanegem doet helemaal niets ter zake), en dus ligt de focus meer dan ooit op de Belgische muziekscene. Dat moeten ze bij Pig Parade Records van mijlenver geroken hebben. Nog geen week ver in deze lockdown light lanceerden ze zichzelf de wereld in, om de groeiende Wetterse scene op de kaart te zetten. We kregen al nieuwe singles van The Grassroots Movement en Delta Crash voorgeschoteld om deze week het debuut van Gairy Humball op u los te laten. 

Wanneer zanger Kasper De Moor, na het afscheid van Dorian and the Grays in 2017, met een aftandse motorfiets doorheen Zuid-Europa trekt, krijgen nieuwe nummers vorm. Terug thuis krijgen de demo’s met behulp van een nieuwe band verder vorm. Gairy Humball ontstaat en anno 2020 is de debuut single Out Of It een feit. 

Liefhebbers van een slackervibe zullen alvast blij zijn met de komst van Gairy Humball. Out Of It klinkt nonchalant zonder het te zijn, gedreven zonder de pedalen verliezen en knipoogt met kamerbrede glimlach naar de protopunk. De schalkse melodieën weten het onzeker kantje in het verhaal van De Moor wat te verdoezelen. Het onderweg zijn naar (n)ergens heen en daarbij horende tegenstrijdige emoties doen wat met een mens. 

Out Of It is de voorbode van Popular to Contrary Belief, de plaat die Gairy Humball in het najaar uitbrengt. Op Spotify wordt de single trouwens vergezeld van Cemetery en Edge of Town, zodat de honger toch eventjes gestild blijft.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More