Home Belgisch Paulette Verlée – Indigo Night (V2 Records)

Paulette Verlée – Indigo Night (V2 Records)

by Hans Lenvain

Weinig artiesten zijn momenteel zo productief als Paulette Verlée. Want daar is ze alweer met een nieuwe single: Indigo Night. Dé Indigo Night van Tamino? Ja, die! Precies die.

Voor haar nieuwe album bewerkt ze Belgische songs volgens haar eigen interpretatie op piano.
Haar vorige single, Doppler – Piano Rework van Charlotte de Witte, was alvast geen spreekwoordelijke kattenpis.
Die review kan je hier lezen.

© Hans Lenvain

Een snelle blik op Spotify leert ons dat Indigo Night van Tamino zijn meest beluisterde hit is met meer dan 40 miljoen streams… Paulette schrikt daar wat van als we haar even bellen.

Meteen de meest gestreamde single van Tamino onder handen genomen?
Hoe, en Habibi dan?

Die heeft er 9 miljoen minder, 31 miljoen dus.
Ahja. Oei. Nuja, dat nummer Indigo Night had ook weinig bewerking nodig. Dat nummer is zo goed piano speelbaar van zichzelf dat ik er nauwelijks iets aan heb gewijzigd. Bij andere nummers heb ik me meer laten gaan. (lacht)

©Paulette Verlée

En we kunnen ons inderdaad nog aan iets verwachten. Want op 6 oktober verschijnt de ep Afterworks met nog ronkende namen als Angèle, Bazart, Oscar And The Wolf en Selah Sue.

Wij kijken er alvast naar uit! Al was het maar omdat haar doelpubliek hiermee plots kan uitbreiden. Herkenbare songs zijn nu eenmaal makkelijker voor het grote publiek dan de nummers geïnspireerd door Satie of Couperin. Niet dat Satie of Couperin geen inspiratiebron mogen of kunnen zijn, maar het is nu eenmaal zo dat het grote publiek eerder open staat voor muziek die ze (her)kennen. En dat valt bij de aankomende ep wel te verwachten.

Paulette Verlée laat weten zich volop te amuseren en het behoorlijk naar haar zin te hebben met de muziekmakerij. En als zij tevreden is dan zijn wij dat ook. Hier met die single!

Concertagenda / Facebook / Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More