Home Belgisch PEUK + DOWN THE LEES Gent, De Kleine Kunst (08/09/2018).

PEUK + DOWN THE LEES Gent, De Kleine Kunst (08/09/2018).

by Didier Becu

De hittegolf en de festivals liggen achter ons. Het lijkt een eeuw geleden, en ook al klimmen de thermometers nog steeds naar aangename hoogtes, openen de concertzalen en de muziekcafés opnieuw hun deuren.

De Kleine Kunst deed dat met een verjaardagsfeestje. Niet zo maar eentje. Feestneus van dienst was de in Gent verblijvende Canadese Laura Lee Schultz die ook nog eens het brein is achter het slowcoretrio Down The Lees. Op je eigen feest spelen en een andere band uitnodigen. Een paar maanden geleden stond een zo goed als volslagen onbekende Peuk in de Gentse Afsnis te spelen. Laura Lee was daar en was meteen verkocht (wij ook) en vroeg de drie Limburgers om haar verjaardagsfeestje op te fleuren. Strak plan, goede keuze en dito beslissing, want mits wat geluk zou Peuk wel eens the talk of the day voor de komende maanden kunnen worden. In januari brengen ze op FONS Records hun debuut uit, en ja u kan het al raden: eentje waar we enorm naar uitkijken.

Peuk is de muzikale uitbarsting van Nele Janssens. Een frontvrouw die de twee uitersten van zichzelf toont, het introverte en de oerschreeuw die alle boosaardige demonen los katapulteert. Bijgestaan door drummer Dave Schroyen (een muzikale duizendpoot, zie Millionaire, Evil Superstars, The Shovels, Birds That Change Colour en Creature With The Atom Brain) en op bas