Home Interview Week Van De Belgische … Labels! HEAVEN HOTEL

Week Van De Belgische … Labels! HEAVEN HOTEL

by Luminous Dash

Het is 1991 wanneer de 24-jarige Rudy Trouvé samen met compagnons de route Jacki Billet en Dirk Belmans hun intrek nemen in een voormalig bordeel in de Rotterdamstraat te Antwerpen. De prostituees mogen het gebouw dan wel verlaten hebben, het is al snel duidelijk dat, ook zonder hen, het gebouw niet zal inboeten aan vruchtbare samenwerkingen.

Er wordt geëxperimenteerd met video, geschilderd, getekend, gemusiceerd en uiteraard worden er ook fundamenten gelegd voor heel wat samenwerkingen. Het huis wordt Heaven Hotel gedoopt en meteen is er ook een naam voor de creatieve denktank die uiteindelijk zal resulteren in het label dat we allemaal kennen.

De deur van Heaven Hotel staat open voor iedereen en dat mag je best letterlijk nemen. Echter wanneer op een dag blijkt dat het geen dronken vriend van Jacki Billet is die onder de tafel ligt maar wel een inbreker die zich wil verstoppen, besluiten de drie heren de voordeur toch maar wat frequenter op slot te doen. Echt gebeurd!

Ondanks dat de voordeur iets meer in het slot gaat, blijft de creativiteit binnen Heaven Hotel gewoon rijkelijk stromen. Zo is het in de kelders van het voormalige bordeel dat onder meer bands als Kiss My Jazz en Gore Slut het levenslicht zien.

Creatievelingen zoeken in de jaren 90 ook vaak hun toevlucht in het voormalige Antwerpse café De Muziekdoos. Het is in cafés als deze dat vriendschappen ontstaan en creatieve allianties met gelijkgestemden worden gevormd. De Muziekdoos wordt dan ook één van de vaste uitvalsbasissen voor de Heaven Hotel getrouwen en heel wat andere muzikanten uit het Antwerpse.

Wereldhits worden er bij Heaven Hotel niet gemaakt maar laat dat nu ook nooit de bedoeling geweest zijn. Kunnen creëren zonder begrenzing en vooral dat kunnen doen wat je graag doet, is steeds het doel geweest. Het is een insteek die dan ook resulteert in massa’s samenwerkingen en bands waarvan velen helaas een eerder kort leven beschoren zijn. En ondanks dat ook wij graag vele van die ter ziele gegane bands graag nog eens live hadden gezien, ligt daarin ook een deel van de charme van dit heerlijke label.

© God Owes Us A Swimming Pool – Heaven Hotel – 2015

In 2015 brengt Heaven Hotel de compilatie God Owes Us A Swimming Pool uit. Een prachtig tijdsdocument van twee decennia aan creativiteit. We eindigen deze ode aan een Belpop-fundament dan ook graag met een citaat van op de platenhoes:

“We were in bands.

We went to bars.

We met people who were in bands…

So we started new bands.

We made a record.

With the money we made,

We made new records.

That’s basically what we still do…”

Hieronder hebben we je alvast van enkele relevante links voorzien om zoveel mogelijk van de huidige en toekomstige parels aan te schaffen.

HEAVEN HOTEL: FACEBOOK / BANDCAMP / WEBSITE
RUDY TROUVE: FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More