Home Singles DRIES BONGAERTS – Lay Down With You

DRIES BONGAERTS – Lay Down With You

by Bart Verlent

Vorig jaar bracht Dries Bongaerts (ook gekend als frontman van New Rising Sun) zijn tweede album Soothing Green uit. Op die langspeler verwerkte hij zijn verhuis van de stad naar het platteland. Het leverde een prachtig album op met songs over dingen achterlaten, andere verwelkomen, terug keren naar de essentie en onthaasten in een nieuwe omgeving. Terwijl Bongaerts op zijn debuutplaat koos voor een akoestische aanpak, kregen we op de nieuwe plaat een steviger geluid mede door de begeleiding van Simon Beeckaert op bas, Arno Goossens op elektrische gitaar en drummer Robbe Broeckx.

© Cath Van Laere

Lay Down With You komt uit Soothing Green en is een song die de deur naar de lente op een kier zet. Het is een warme compositie met ingetogen arrangement en de mooie doorleefde stem van Bongaerts. In het midden krijgen we een knap keerpunt, zodat de song mooi openbloeit als een prachtige bloem.

Wie Dries ooit live aan het werk zag, weet dat hij zich volledig inleeft in zijn nummers en op die manier een optreden tot een intense belevenis maakt. Dat hoor je ook in deze straffe single die de zon lichtjes binnen laat schijnen.

Je kan Dries Bongaerts live aan het werk zien op:

13/02 – OKA, Kalmthout
18/02 – CC. Lokeren (met The Calicos)
22/02 – Muziekcentrum De Garage, Bavegem
04/05 – De Roma, Antwerpen (in het voorprogramma van Torgeir Waldemar)
07/05 – Labadoux festival

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More