Home Concerttip CONCERTTIP: MARBLE SOUNDS Geel, CC De Werft (01/02/2023)

CONCERTTIP: MARBLE SOUNDS Geel, CC De Werft (01/02/2023)

by Jos Buersens

In het najaar van 2022 bracht het Marble Sounds van Pieter Van Dessel alweer hun gelijknamige vijfde plaat uit. Een tournee van clubconcerten in zowel Nederland als België liet dan ook niet lang op zich wachten. Voor 2023 schakelt Marble Sounds, als dat al enigszins mogelijk is, echter nog een versnelling hoger en doen ze vijf concerten lang opnieuw beroep op het achtkoppige strijkersensemble van Casco Phil.

De aftrap voor deze unieke concertreeks wordt aanstaande woensdag gegeven in Cultureel Centrum De Werft in Geel en er zijn redenen te over om die avond present te tekenen.

Heel wat mensen zullen Marble Sounds vooral kennen van hun single Leave A Light On, waarvan de melancholische tonen ondertussen al tien jaar in het collectieve geheugen van de Belpop staan gegrift. Maar de eerlijkheid gebiedt ons om te zeggen dat Marble Sounds zoveel meer is dan dit ene prachtige nummer; iets dat ze met hun nieuwste telg wederom met verve demonstreren.

Voor hun nieuwe plaat wou Van Dessel terugkeren naar de essentie van Marble Sounds. Een muzikale missie waarvoor hij producer, toetsenist en muzikale duizendpoot David Poltrock onder de arm nam als co-producer. Een keuze die wij alleen maar kunnen toejuichen en die resulteert in de tien wondermooie nummers die het album rijk is. Van het ingetogen Quiet tot het theatrale Axolotl en het ietwat feeërieke Jacket; nummer na nummer laat Marble Sounds horen dat ze het onbekende niet schuwen maar tegelijkertijd is het de vertrouwde stem van Van Dessel die wederom onze gids is door deze rustgevende melancholische trip.

Onthaast, geniet en droom weg met een avond Marble Sounds aanstaande woensdag in CC De Werft. Geen betere manier om de week van de Belgische muziek te vieren wat ons betreft.

Hieronder vind je alvast de nodige links om je van een ticket te voorzien en Marble Sounds op de voet te volgen.

CC DE WERFT: FACEBOOK WEBSITE
MARBLE SOUNDS: FACEBOOK BANDCAMP WEBSITE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More