Home Belgisch JULES & GENTS Mechelen, Jazzzolder (27/01/2023)

JULES & GENTS Mechelen, Jazzzolder (27/01/2023)

by Mark Van Mullem


Melomanen die vrijdagavond 27 januari 2023, niét voor die verleidelijke luie zetel kozen maar zich na de drukke werkweek, naar het Predikheren begaven, hebben het zich niet beklaagd. Jules & Gents speelden ten dans bij Jazzzolder Mechelen. Het kwartet uit het Gentse trakteerde de aanwezigen op een vermakelijke avond vol verrukkelijke vocal jazz en swing met fijne improvisaties, gebracht met aandoenlijk veel enthousiasme en een gezonde overdosis spelplezier.

foto: Mark Van Mullem

Julie Honorez, de Jules in Jules & Gents, zong werkelijk prachtig en had aan ‘haar Gents’ beloofd zich niet te ver te verliezen in de bindteksten, zo bekende ze ons. De zangeres duidde natuurlijk af en toe wel een en ander, maar verder luidde het devies “laat de muziek maar spreken”. En of die muziek sprak!

Het bijzonder mooie stemgeluid van Julie werd erg goed ondersteund door de fijne baspartijen van de immer lachende en grimassende Zjef Van Steenbergen, de prachtige pianopartijen van Elias D’Hooge en het puike percussiewerk van Tom Peeters. En de heren, Gents dus en samen ook het Elias D’Hooge Trio, mochten ook vaak excelleren. Het was genieten van de fraaie en frisse arrangementen ook.

foto: Erwin Van Rillaer

De set werd aangevat met The Best Is Yet To Come, misschien klopte dat, al was die opener ook al volop prijs. Een machtig Lady Sings The Blues en frivool It Could Happen To You, volgden. En toen vertelde Julie over haar pianolessen en liefde voor Bach, zich ook verontschuldigend bij de Grootmeester voor het experiment dat zou volgen. Jawel het kwartet bracht een jazzy en swingend ode aan Johann Sebastian Bach mits interpretatie van diens werk. Simpelweg getiteld Bach. En dat klonk fantastisch! En Bach? Goh, due vindt het vast helemaal ok, wedden?

Four met diens voortreffelijke contrabas-soli, en een geweldig Jitterbug Waltz volgden waarop de zangeres zich verontschuldigde dat de band al aan de laatste song toe was gekomen. En met Del Sasser werd er stijlvol besloten.

foto: Erwin Van Rillaer

Het kwartet was nog te verleiden tot één bis en met Red Top het publiek met een kamerbrede gulle glimlach op het gezicht huiswaarts gestuurd. Of richting foyer om na te praten over de fijne concertavond natuurlijk, of toch die verdiende zetel?

Jonge wolven Jules & Gents wisten te charmeren én overtuigen vrijdag. Wie toch voor die zetel koos had dus eigenlijk ongelijk als je het ons vraagt.

Hou deze geweldig getalenteerde dame en heren maar in de gaten, aan potentieel absoluut geen gebrek. Zeg dat wij het gezegd hebben.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More