Home Belgisch CELLY TUBMAKER – Never Be You

CELLY TUBMAKER – Never Be You

by Felix Sandon

Een jaar geleden maakten we kennis met Celly Tubmaker, een zelfverklaarde ruimtereiziger die in het knetterende There’s Nothing Like This het einde van een toxische vriendschap verwerkte tot een explosie van elektronische popmuziek, waarin ze al haar onmacht en frustraties condenseerde. Nu doet ze onze planeet opnieuw aan, met de single Never Be You.

Foto: Evy Ottermans

In Never Be You gaat de zangeres met zichzelf in gesprek. Want welke versie van zichzelf is ze eigenlijk echt? Is ze een som van verschillende delen, of bestaat er één echte Celly? En zijn de mensen rondom haar eigenlijk wel zo tof, als zij haar in mallen duwen waarin ze niet past? Existentieel gepieker dat ze desondanks tot een vloeiend geheel boetseert.

Het ritme nestelt zich meteen in je oren en hypnotiseert je om het nummer in een eindeloze loop te beluisteren, geholpen door Celly’s stem van vloeibaar goud. Toch ontbreekt er iets in vergelijking met de suizende gekte waarmee we Celly leerden kennen. Pas voorbij de helft ontbindt de zangeres haar demonen, en het zijn net die onverwachte wendingen die we van Celly verwachten.

Misschien kleurt Celly Tubmaker meer buiten de lijntjes op haar eerste ep, die ze op 16 juni voorstelt in Django in Gent. Live staan Naomi Sijmons (die je ook kent van Himshe en Reena Riot) en Jana Pauwels (ook bekend als Olga Jane) aan haar zijde.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More