Home Belgisch CELLY TUBMAKER – There’s Nothing Like This

CELLY TUBMAKER – There’s Nothing Like This

by Felix Sandon

Celly Tubmaker omschrijft zich op Spotify als een ruimtereiziger die wegvliegt van haar problemen, maar tijdens de reis toch haar emoties onder ogen moet zien. Haar muziek klinkt dan ook alsof ze niet van deze wereld komt: knetterend en opzwepend vliegt die je oren binnen, voor Celly’s ongrijpbare stem zich voorzichtig ontpopt.

Artwork: Eva Vanwymelbeke

Toch is There’s Nothing Like This aardser dan je zou denken. De tekst vertelt over het einde van een toxische vriendschap, over het moment waarop de hoop op beterschap en het geduld met iemand die zijn eigen leugens lijkt te geloven zijn uitgewerkt. Op haar thuisplaneet studeerde Celly jazzzang. Wat ze hier tentoonspreidt, valt eerder te omschrijven als een explosie van elektronische popmuziek, waarin zij al haar onmacht en frustratie condenseert.

Wat die zware stem hier en daar als echo bij Celly’s gezang komt doen, snappen we niet helemaal. Denk die weg en je hebt een nummer dat nog lang blijft nasmeulen. En dan moet dat allesverschroeiende slot nog komen.

FACEBOOK / INSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More