Home Singles THE ARCH – 9,81 (Dryland Records)

THE ARCH – 9,81 (Dryland Records)

by Nel Mertens

Wat als je de duisternis in de ogen kijkt en je naast een vreemde stapt, die jezelf blijkt te zijn… Een nieuwe nightmare-track van de Breendonkse newwaveband The Arch, die hun volgende album aankondigt.

Met 9,81 laten  CUVG (a.k.a. Gerd Van Geel), Ivan DC (a.k.a. Ivan Moons), Jakke (a.k.a. Jan Lambert) en Mr. Pierre (a.k.a. Pieter De Clerck) een derde nummer los als voorsmaakje van hun aankomende album Sanctuary Rat.

De synths bouwen in snelheid de spanning op, die in CUVG’s stem huist. De strak aangeslagen gitaarakkoorden en drummachine zetten dit bitter mystieke nummer helemaal in zijn kracht.

“The nightmare is waiting…” Een begeesterend nummer, vol emoties van angst die nog niet is… “Somewhere in my dreams”.

Bij het nummer werd meteen ook een prachtig donker sensuele – ja, met een erotisch tintje zelfs – gelanceerd. Over Meerminnen en Zeedraakjes. Of zo.

Op maandag 29 mei is The Arch headliner in de Moritzbastei op het Wave-Gotik-Treffen (WGT) in Leipzig (DE) enop 18 juni spelen ze op Wavefest in Baroeg, Rotterdam (NL).

Facebook Bandcamp Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More