Home Singles OLGA – Big Little Man

OLGA – Big Little Man

by Nel Mertens

We waren bij de release van Olga’s debuutsingle Let Me Feel al behoorlijk onder de indruk en nu doet de flamboyante Gentse daar met haar opvolger Big Little Man nog een schepje bovenop. Jana Pauwels maakt onder haar artiestennaam Olga spacey popnummers die iets vertellen over mensen die haar nauw aan het hart liggen. Op deze track is haar broer haar Big Little Man.

(c)Fred Debrock

Ook in dit nummer is de emotionele betrokkenheid, de geladen verbondenheid, bijna tastbaar. Ze eert haar broer in al de sterktes die hij in zich heeft, ook al leeft hij in een andere wereld en zijn zijn heroïsche pogingen om erbij te horen niet evident.

“Little big man, don’t fall. Big little man, go on.” Met deze mooie woorden reikt Olga hem de hand, troost en confronteert ze hem. Overtuigend sterk qua zang, meditatief qua sfeer en vrij uniek qua stijl.

Het is een enorm kwetsbaar, melancholisch nummer, maar het is ook veel meer dan dat. De huilende gitaar en traag kloppende drum zorgen voor de melancholie. Anderzijds zet Jana met haar stem en de elektronische details ook een groots geluid neer, dat erg trots en weids klinkt. In het refrein gaat het er iets speelser aan toe, wanneer ze in een warm gemoedelijke sfeer de geruststellende woorden lijkt toe te fluisteren. Intiem, wollig en passioneel, maar ook wild, vurig en verrassend!

Olga speelt haar eerste liveshow op 4 mei in Gent, bij De Vieze Gasten.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More