Home Belgisch REENA RIOT -Shadow Of The Sun (Eigen Beheer)

REENA RIOT -Shadow Of The Sun (Eigen Beheer)

by Wout Meganck

Reena Riot is Naomi Sijmons (Birds That Change Colour) samen met ander schoon volk : Jan Myny (Mel Dune), Alan Gevaert (dEUS), Bernd Coene(The Blues Vision) en Thomas Werbrouck (Krankland, Little Trouble Kids). Zes jaar geleden al stonden ze in de finale van de Rock Rally. In 2014 was er een ep Stop Reverse en sindsdien was er een lange periode van schrijven en uitproberen, met tussenpauzes voor werk met andere bands.

In de zomer van 2017 waren er opnames, in Antwerpen, in een tot studio omgebouwd kantoorgebouw. De opnames werden begeleid door Staf Verbeeck (Jet Studio’s). In april van dit jaar kwam dan witte rook, want het nieuwe werk was klaar ! Ondertussen weten we dat dat album Nix gaat heten. Maar we moeten nog wat geduld uitoefenen, want we krijgen het pas te integraal te horen in januari 2019.

Ondertussen krijgen we mondjesmaat een paar liedjes te horen. Eerder dit jaar was er al het beklemmende Tonight en nu is er Shadow Of The Sun. Naomi’s zang wordt opnieuw begeleid door zenuwslopende strijkers, gestoorde gitaren en grimmige samples. Love or hate it – maar Reena Riot schept  een zeer donker universum. Shadow Of The Sun is even donker als Tonight, maar iets minder versmachtend. Als ook de rest van die plaat zo donker is zullen we er niet vrolijk van worden. Dit is muziek om in te verdrinken met een koptelefoon op, geïsoleerd van de omgeving. De tristesse die uitgaat van deze nieuwe song doet ons vol ongeduld uitkijken naar dat debuut.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More