Home ReviewsAlbum Reviews BUTSENZELLER – Selected Refixes (Eigen Beheer)

BUTSENZELLER – Selected Refixes (Eigen Beheer)

by Jos Buersens

Wie de social media van Butsenzeller wat gadeslaat, heeft zonder twijfel opgemerkt dat de covid-crisis deze creatieve duizendpoot hoegenaamd niet wist te vertragen, in tegendeel zelfs. The Covid Collabs, Scoundrels, The Wild Century, … het zijn maar enkele van de vele bands en projecten waar Boots de afgelopen maanden zijn tanden in zette.

Naast al deze bands en projecten is Butsenzeller ook niet vies van een remix of twee, iets wat hij met Selected Refixes nog eens mooi in de kijker zet.

© Butsenzeller – Selected Refixes – 2021

Dertien tracks bevat de nieuwste van Butsenzeller, en met onder meer namen als DAAU, Helmut Lotti, Belgian Asociality, Psy’Avia, State Of The Pigs, … is het al snel duidelijk dat het een eclectische muzikale rit gaat worden.

Het staat als een paal boven water dat remixes maken geen sinecure is. Het gaat erom de juiste balans te vinden tussen originaliteit en respect voor het oorspronkelijke nummer. Wanneer we Selected Refixes beluisteren, merken we dat Butsenzeller wel degelijk het nodige fingerspitzengefühl heeft om de nummers op een correcte manier te herdenken.

Butsenzeller weet zich telkens het origineel voldoende eigen te maken om de bestaansreden van de remix te rechtvaardigden. En hoewel er enkele remixen, zoals Wolves, zijn die mijlenver van het origineel liggen, blijven ze steeds trouw aan de sfeer die het originele nummer uitdraagt waardoor ook de liefhebbers van de originele nummers zeker hun auditieve gading zullen kunnen vinden in deze remixen.

Doorheen de plaat horen we verder ook dat er bijzonder veel aandacht besteed is aan de percussie, waarbij Butsenzeller zich opnieuw niet beperkt tot één vaste stijl. Onder meer tabla-geluiden, drumsamples en oerdegelijke elektronische drums lijken de revue te passeren in deze muzikale ode. Volgens ons een duidelijke allusie naar Boots als drummer wat dan ook nogmaals zijn stempel op deze heerlijke plaat drukt.

Hieronder vind je alvast de volledige tracklist van Selected Refixes maar in plaats van enkel te lezen, raden we je toch vooral aan om het volume even op elf te zetten en deze nummers door je speakers te blazen.

 • The Chocolate Lovers – Sister
 • Purple People Eaters – Age Of Unreason
 • Helmut Lotti – Armoe
 • DAAU – My Goodness Poetry
 • Psy’ Aviah – City In Flames
 • Koala – Be
 • Stovepipe – Born To Love
 • Staatseinde – The Pieces
 • Electric Alleycat – Full
 • Crass – Do They Owe Us A Living
 • Scoundrels – Molasses
 • State Of The Pigs – Wolves
 • Halve Neuro/Belgian Asociality/Squar Electric – 100db

Heyme Langbroek zei in dit interview dat de kracht van de Belgische scene in de jaren 90 was dat alle genres met elkaar speelden en dat er weinig sprake was van tunnelvisie. Een werkwijze die Butsenzeller, ook nu, duidelijk nog ter harte neemt!

Veel dansplezier!

Hieronder hebben we je alvast van enkele relevante links voorzien om je van jouw digitale aanschaf te verzekeren!

Butsenzeller: Mixcloud/Facebook/Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More