Home Singles PINK TURNS BLUE – You Still Mean Too Much To Me

PINK TURNS BLUE – You Still Mean Too Much To Me

by Bart Verlent

Mic Jogwer maakt al sinds 1985 boeiende postpunk met Pink Turns Blue. De line-up van de band werd door de jaren heen verschillende keren gewijzigd maar Jogwer bleef altijd trouw aan het typische Pink Turns Blue-geluid. In 1995 zette de Duitse zanger/bassist een punt achter de groep tot hij in 2003 de vraag kreeg om met de originele bezetting nog één keer op te treden op Wave-Gotik Treffen in Leipzig. Sindsdien maakt Jogwer terug muziek onder de naam Pink Turns Blue.

© Pink Turns Blue

In september verschijnt hun twaalfde album Tainted waar deze You Still Mean Too Much To Me het derde voorproefje uit is. Het nummer gaat over het verwerken van een kapotte relatie of vriendschap. Het gaat over de tweestrijd tussen haat en slechte gevoelens en niet kunnen loslaten.

Muzikaal evolueerde de Pink Turns Blue van een wave band die veel geluisterd heeft naar The Sound en Joy Division naar een band met een sterk eigen geluid waar nog steeds een donkere ondertoon in zit. We horen wat parallellen met de duistere, gedreven songs van Interpol.

Deze You Still Mean Too Much Too Me ligt mooi in de lijn van de sfeervolle singles So Wy Not Save The World en There Must Be So Much More die ook afkomstig zijn van het nieuwe album.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More