Home Belgisch ASTER Gent, Kinky Star @ Bar Bricolage (29/7/2021)

ASTER Gent, Kinky Star @ Bar Bricolage (29/7/2021)

by Pieter Walcarius

Een jaar later dan gepland kunnen de laureaten van Soundtrack 2019 zich tonen op de zomertourneé van Live netwerk van Formaat. Dat is een netwerk van 19 Vlaamse jongereninitiatieven dat resoluut inzet op muziek programmatie en podiumkansen biedt aan jonge en lokale artiesten. Eén van de laureaten en jonge artiesten is Aster. De Hasseltse singer-songwriter stond deze avond op het podium in Bar Bricolage in Gent.

Aster opende met Sunflower, een breekbaar indiefolknummer waarin onmiddellijk duidelijk werd over welke kwaliteiten deze artiest beschikt. Subtiel gitaarspel en een gouden stem die door merg en been snijdt. Meer moet het soms niet zijn om mensen in beroering te krijgen en dat is precies wat Aster brengt.

Ook bij het uptempo nummer Atom Bomb dat alles heeft van een protestlied, overheerst het gevoel dat er verdomd veel maturiteit in zijn songs zitten. Dat bewijst ook zijn ep uit 2019 die goed onthaald werd met nummers als Tired of The fall en Hometown die we ook deze avond te horen kregen.

Op deze droge zomeravond worden we zelfs wat nostalgisch naar de jaren 90 wanneer Aster The Outdoor Type van The Lemonheads covert. De perfecte overgang naar Old Man die we als een ontdekking mogen beschouwen met het aanstekelijke refrein: “I’m walking the plank”.

Afsluiten doet Aster met het geniale Blood Red Rain dat de perfecte samenvatting is van alles wat deze jonge artiest brengt. Intieme muziek die menig mens niet onberoerd laat, al was Bar Bricolage misschien niet de ideale plaats hiervoor.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More