Home Live PAUL WELLER Leuven, Het Depot (05/10/2018)

PAUL WELLER Leuven, Het Depot (05/10/2018)

by Didier Becu

Hits zal de zestigjarige Paul Weller nooit meer scoren. De eeuwige dandy beseft dit maar al te goed. Dat blijkt overduidelijk als hij Movin On’ uit zijn nieuwste True Meanings inzet: “This is my newest hit. Well, it is in England as they play it on the radio”.

Het zijn één van de weinige woorden die de modfather op een zonnige vrijdagavond in Leuven met zijn (naar eigen zeggen geduldig) publiek wil delen. Ergens in het midden van de set valt zo waar een “danke schön” op te merken of een iewat bittere opmerking naar een fan toe dat het zijn podium is wanneer iemand hem tijdens een zeldzaam concours onderbreekt. Het mag duidelijk zijn, hier is een grootmeester aan het werk en zijn fans hebben te luisteren. Doen ze dat niet, kunnen ze voor zijn part naar de bar ophoepelen. Niets te bewijzen, dit is een avondje uit voor één ieder die de voeten van de modfather kust.

Het kenmerkt zijn laatste plaat True Meanings. Lauw onthaald. Zelfs bij de trouwste fans, en in feite niet meer dan Weller aan de haard met een glas klasse wijn. Kwal