Home Live Nouvelle Vague, Botanique Brussel (16/05/2019).

Nouvelle Vague, Botanique Brussel (16/05/2019).

by Hans Vermeulen

Het Franse electrowave duo Marc Collin en Olivier Libaux hadden in 2004 klatergoud in handen toen ze beslisten new wave te verkopen als bossa nova. Nouvelle Vague en ruim 1 miljoen verkochte platen waren een feit. Het duo gaat voor 15 jaar Nouvelle Vague terug naar de roots en tourt akoestisch met Mélanie Pain en Elodie Frégé op zang. Tegelijk smeten ze met nieuw materiaal naar onze hoofden want zowel Rarities als Curiosities zagen dit jaar het levenslicht. Gisteravond bracht de tour hen naar de Brusselse Botanique.

“Je suis Nick Porsche et je viens de Suisse et Voilà”. Deze Zwitser houdt het graag simpel . Met enkel een Spaanse akoestische gitaar en een plat op de grond liggende synth voelde vrolijke Nick zich neutraal genoeg gewapend om het stijgend geroezemoes tijdens de set te pareren. De warme Zuiders klinkende gitaarriedeltjes zorgden nochtans voor een leuke vibe en zijn stem laveert mooi tussen voluit registers opentrekken en zacht croonen. In de korte set viel vooral de cover van Sunny (Boney M) op. Verdienstelijk tot goed.

Maar we kwamen dus voor Nouvelle Vague. Een sfeervol zwart-witte backlightverlichting zet tijdens de trage sleper Fade To Grey de Orangerie op het verkeerde been want Mélanie Pain en Elodie Frégé kwamen traag schrijdend vanuit de zaal het podium opgestapt. Bizarre Love Triangle van New Order volgde. De ritmische samenzang tussen beide frontvrouwen presenteerde zich meteen als een grote troef. De dubbele synths en de bossanovagitaar van Olivier Libaux smeedden het geheel feilloos om tot een sfeervolle setting in een feestelijk eighties’ wavedecor.