Home ReviewsAlbum Reviews SONS – Family Dinner (Universal).

SONS – Family Dinner (Universal).

by Wout Meganck

Family Dinner, zo heet het debuut van Sons. Hij is al enkele weken uit maar we hadden hem nog niet besproken. Vreemd is dat, want Sons is sinds hun winst bij de Nieuwe Lichting in 2018 niet weg te denken van de Vlaamse podia en eigenlijk ook één van onze favorieten.

Het handelsmerk van Sons is natuurlijk gekend: stevige rechtoe-rechtaan rock ’n roll van de zuiverste soort. Snel en comprisloos doorrammen is wat ze het liefst doen. Live zijn ze heel aanstekelijk. Niet zelden ontstaan er moshpits met speciale spelletjes waar zowat iedereen aan mee doet. Stilstaan is sowieso geen optie. Die stevige live-reputatie was ook Herman Schueremans niet ontgaan en hij zette hen zonder boe of ba als opener op het hoofpodium van zijn festivalleke.

Op Werchter waren ze voor ons wat te vroeg maar in de weken erna zagen we ze minstens drie keer en telkens vonden we hen even goed. Voor ons hebben ze dus een keiharde live reputatie.

Om de een of andere reden spoorde ons dat niet aan om die nieuwe nummers te gaan beluisteren. We hadden zowaar een beetje angst dat het blazoen van de band alleen maar kon besmeurd worden met een paar slechte nummers. Maar er was eigenlijk niks om ons zorgen te maken. Family Dinner is een heel uitgebalanceerde plaat geworden met vooral nummers die we al kenden met daartussen hier en daar een nieuwke zoals Naughty. Ricochet, I need a Gun, Tubesplit … bij het beluisteren van die nummers, komt dat zalige festivalgevoel weer naar boven.

Al de ambiancenummers uit hun playlist staan erop. Het enige nummer dat we nog misten was Lonely Boy, de cover van The Black Keys, die ze doorgaans spelen. Een puntje van kritiek is dat er weinig écht nieuws te horen is. Het leukste nieuwe nummer vonden we de afsluiter Sneaky Snake. Merteen ook het meest afwijkende en eigenzinnige nummer van de plaat. We hopen dat dit een voorbode is  van wat ze in de toekomst nog voor ons in petto hebben !

Als u ze nog niet live zag moet u dat zeker eens doen. Op hun facebook kan je achterhalen waar ze de komende weken allemaal te verwachten zijn.. die lijst is behoorlijk indrukwekkend:

19.05 Eupen Muziekmarathon (BE)
20.05 AB, Brussel (BE) – support dEUS
24.05 Sniester Festival, Den Haag (NL)
25.05 KlompPop, Ovezande (NL)
26.05 Food For Your Senses Festival (LUX)
01.06 Vestrock, Hulst (NL)
07.06 Gladiolen, Olen (BE)
15.06 Retie Rockt, Retie (BE)
06.07 Down The Rabbit Hole (NL)
13.07 Klikofest, Haarlem (NL)
19.07 Kneistival, Knokke-Heist (BE)
26.07 Rock Olmen, Olmen (BE)
27.07 Suikerrock, Tienen (BE)
06.08 Lokerse Feesten, Lokeren (BE)
17.08 Rock Altitude Festival, Le Locle (CH)
24.08 Moenfeest, Zwevegem (BE)
31.08 Bruis Festival, Maastricht (NL)
06.09 Misty Fields Festival, Heusden (NL)
08.11 Icelandic Airwaves (IS)
23.11 Muziekodroom, Hasselt (BE)
27.11 Het Depot, Leuven (BE)
28.11 Cactus – Magdalenazaal, Brugge (BE)
12.12 De Roma, Antwerpen (BE)

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More