Home LiveLive Review RUDY TROUVÉ & ELKO BLIJWEERT, Lier (30/04/2022)

RUDY TROUVÉ & ELKO BLIJWEERT, Lier (30/04/2022)

by Jos Buersens

Zoals we eerder in dit artikel bespraken, eindigde op 30 april de groepstentoonstelling The Family Affair, van de familie Trouvé. Net zoals de tentoonstelling enkele weken eerder plechtig werd geopend met een optreden van The Horse Head Bed werd deze even plechtig opnieuw gesloten met een optreden van Elko Blijweert en Rudy Trouvé. Op het auditieve menu? Nummers uit de rijke en eclectische catalogus van Heaven Hotel.

Het verrassingseffect is erg belangrijk als artiest. Of toch niet? Trouvé en Blijweert kozen ervoor om onder het motto van “Geen verrassingen”, hun ganse setlist vooraf te delen op sociale media en ook tijdens het optreden werd daar niet vanaf geweken.

Of misschien toch een klein beetje. Tijdens de improvisatieronde tussen Trouvé en Blijweert was het de bedoeling dat een inwoner van Lier een mop zou vertellen en zo ook meteen het einde van de improvisatie zou inluiden. Nu, aangezien komiek Adriaan Van Den Hoof uiteindelijk zijn kat (de spreekwoordelijke, niet de fysieke) stuurde, besloot Trouvé dan maar het heft in eigen handen te nemen en een, naar eigen zeggen, flauwe mop te vertellen. MOP!

© Jos Buersens

Tijdens het optreden passeerden nummers van Kiss My Jazz, Gore Slut, The Love Substitutes, … en ga zo maar verder. Het was een mooi overzicht van een fractie aan prachtige groepen die Heaven Hotel al wist voort te brengen.

Naast die heerlijke trip down memory lane werd er overigens ook nieuw werk in de kijker te gezet. Zo werd de nieuwe 7” split van Elko B. en Sek-Tah, de nieuwe formatie rond Rudy Trouvé, Marcel Vanthilt en Kloot Per W. aan de aanwezigen gepresenteerd. Beide nummers vielen enorm in de smaak bij de aanwezigen, hoewel Blijweert op een bepaald punt toch wel gevaarlijk dicht bij het publiek kwam bij het soleren.

Hieronder alvast enkele relevante links om je van deze prachtige 7” en andere pareltjes uit de Heaven Hotel catalogus te verzekeren.

RUDY TROUVÉ: FACEBOOK
HEAVEN HOTEL: FACEBOOK BANDCAMP WEBSITE

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More