Home Singles BELLEMONT – The Tide (Starman Records)

BELLEMONT – The Tide (Starman Records)

by Bart Verlent

Bellemont is de groep rond Pieter Vreede die zijn sporen verdiende bij diverse Belpop-bands zoals: Red Zebra, The Wolf Banes, Willy Willy & The Voodoo Band en Tellstar. Met deze band profileert Vreede zich voor het eerst als songschrijver. Hij wordt omringd door Tracee Westmoreland, Joe Bacart, Bruno Beeckman en Jack Bakker. In 2017 verscheen hun debuut (dubbel-)album Live Or Lavish dat deels in de studio en deels live werd opgenomen.

© Bellemont

Twee jaar geleden verscheen hun laatste wapenfeit, de sublieme single No Antidote waarop ook Pieter-Jan De Smet te horen was. Nu is er de nieuwe single The Tide wat ook de titel is van de nieuwe ep, waarop ook een akoestische en een langere versie van het nummer terug te vinden is.

The Tide is een meeslepende song met een lekker warm vintage geluid. Het begint vrij rustig maar naar het einde toe wordt alles veel intenser en heftiger. De stem van Tracee Westmoreland is natuurlijk een geweldig uithangbord, ze zingt vol overgave en dat is een grote troef voor deze topsingle.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More