Home Interview VERJAARDAGSINTERVIEW PETER SLABBYNCK (Red Zebra, Pesch)

VERJAARDAGSINTERVIEW PETER SLABBYNCK (Red Zebra, Pesch)

by Nel Mertens

Hij vierde nog niet zo lang geleden de 40 ste verjaardag van zijn grote hit Can’t Live In A Living Room en wie kan tellen, weet dat de leeftijd van Peter Slabbynck meegroeit met zijn muziek. Jaren geleden bij De Lama’s, talloze samenwerkingen met collega-artiesten later, nu als 1/3 Pesch en nog steeds op zijn qui vive als Red Zebra- frontman: Peter Slabbynck wordt 60! Even tijd maken om bij enkele zaken ‘stil te staan’, dus!

Op 8 mei wordt je zestig, Peter! Hoe kijk je naar verjaren en ouder worden? Is het iedere keer weer een feest of ben je zo iemand die de confrontatie met de wegtikkende tijd als hard ervaart?
Ik zit ergens tussen de twee. 60 jaar worden doet wel wat met je, vandaar dat ik wat knopen heb doorgehakt in mijn leven. Maar het gaat er vooral om hoe je fit en gedreven je nog voelt om nieuwe muziek te maken en op te treden. Beide zitten nog goed. Dus ik kan nog wel een tijd door gaan. Denk ik. Hoop ik.

Hoe ga je deze verjaardag vieren?
Met een optreden in Caplette in D’Hoppe in Vloesberg met de full band. Ik draai plaatjes voor en na het optreden. Daarna neemt dj Vanoise het over. De rest van het weekend wil ik eigenlijk in rust doorbrengen met mijn nieuwe vriendin. Ik hoef geen vuurwerk of zo.

Peter Slabbynck © Björn Comhaire

Wij gaan er van uit dat onze generatie misschien wel de generatie is die gemiddeld 120 jaar kan worden. Als we deze – volledig onwetenschappelijke, maar door onszelf zo verhoopte – hypothese volgen, heb je zo’n half leven achter de rug. Wat neem je daaruit mee? Wat is die belangrijke levenswijsheid die je vasthoudt na 60 jaar? Of levensmoto?
120 jaar hoeft echt niet. Wil jij dat? Ik niet. Bruce Springsteen heeft er wel al een nummer over gemaakt, Rollator Racing In The Street… Wat ik er uit neem? Het leven begint blijkbaar op je 60ste. Ik hou niet zo van levenswijsheden op tegels.

Onlangs had je een fijne samenwerking met de Italiaanse darkwave-artieste Numa Echos. Hoe is die tot stand gekomen? Hoe was de samenwerking? Wat mogen we verwachten?
Numa
contacteerde mij om mee te zingen op het nummer Wasted Items. Ik vond haar muziek meteen goed en dacht: hier zit meer in. Dus ging ik in april naar Venetië voor de clip en namen we in Milaan in een studio nog twee nummers op. Het klikte ongelooflijk. Ze gaat er helemaal voor en dat bewonder ik. In haar muziek hoor ik echo’s van Red Zebra en PESCH. In de zomer komt ze een paar optredens mee doen. In september zou ik dan terug gaan voor nieuwe opnames. Het is de bedoeling  om begin 2023 een maxi uit te brengen met een 4-tal nummers waaronder een bijzondere versie van Art Of Conversation. Daarna trouwen we en gaan we op bezoek bij de paus.

Wat was het fijnste / meest memorabele moment uit je leven? En uit je muziekcarrière?
Dat zijn zeer persoonlijk zaken. En wat de muziek betreft, goh, er zijn er veel. Optreden met The Sound, mijn versie van Biko voor het Georgisch meisje ‘Tiko’, de afgelopen cc-tour met Marcel (Vanthilt, nvdr.), Els (Elewaut, nvdr.) en Jo (Lemaire, nvdr.)… Er blijven er dus maar bij komen, da’s het voornaamste.

Wat was het moeilijkste moment uit je leven? En uit je muziekcarrière?
Ik ben al vele keren neergegaan maar ben telkens weer recht gestaan. Ook met Red Zebra. Je bent dus nooit klaar met mij. Zet hier maar ‘lachje’ achter.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More